Keçiören Gezilecek Yerler, Keçiören Nüfusu ve Keçiören Posta Kodu

Keçiören ilçesi özellikleri, Keçiören yapısı, Keçiören tarihi, Keçiören ilçesi hakkında merak edilenler.

Keçiören 12.09.2020, 10:36
Keçiören Gezilecek Yerler, Keçiören Nüfusu ve Keçiören Posta Kodu

Keçiören Gezilecek Yerler

Keçiören ilçesi Ankara’nın metropol ilçesi olarak bilinir. Ankara’nın nüfus bakımından en büyük ikinci ilçesidir. Doğal ve tarihi olarak birçok yapıya sahiptir ve gezilecek yerler sıralandığında akla ilk olarak Estergon Kalesi gelir. İçerisinde Türk geçmişini ve kültürünü yansıtan bir müze vardır.

Girişinde yine Türkiye’nin en büyük yapay şelalesi olan Keçiören Şelalesi yer almaktadır. Şelalenin etrafında park ve bahçeler vardır ve ihtişamlı bir görüntüye sahiptir. Keçiören teleferik görülmesi ve binilmesi tavsiye edilen büyük bir yapıttır. Ülkemizin en büyük şehir içi teleferiği olan Keçiören Teleferiği toplamda 16 gondoldan oluşmaktadır.

Ankara’ya kuş bakışı bir manzaradan bakma imkanı sunmaktadır. Deniz Dünyası (Akvaryum) da Keçiören’de çok bilinen bir yerdir.

Keçiören Halkı Nasıldır?

Halk farklı şehirlerden ve kültürlerden oluşan ve yoğun bir büyükşehir yaşamına ayak uydurmaya çalışan bir yapıdadır. Büyük olduğu için bağlar biraz daha kopuk olsa da yine de misafirperver ve babacan tavrıyla Ankara’yı tanıtmak için elinden geleni yapmaktadır.

Keçiören Tarihi

Keçiören de diğer tüm Ankara’daki ilçeler gibi tarihi birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Orhan Gazi zamanında Osmanlı’nın eline geçmiş ve burada bir yer ordu karargahı olarak kullanılmıştır. Ankara başkent olduktan sonra hızlı bir nüfus artışı olmuş ve bundan en çok etkilenen ilçe Keçiören olmuştur. 30 Kasım 1983’te de ilçe haline getirilmiştir.

Keçiören İlçesinde Ne Alınır?

Keçiören’e gidenler Ankara’nın meşhur olan her şeyini burada bulabilirler. El sanatları, tarihi minyatür hediyelik eşyaları ve yöresel yemekler alınabilecek en güzel şeylerdir.

Keçiören Ankara Arası Kaç Kilometre?

Ankara ve Keçiören arasındaki mesafe 6 kilometredir.

Keçiören Yol Tarifi

Ankara Keçiören’e gitmek isteyenlerin öncelikle Ankara’ya gelmesi gerekir. Ankara’ya oldukça yakın olan ve yaklaşık 10 dakikalık bir yolu olan Keçiören’e Ankara Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ile gidilebildiği gibi alternatif yollar da bulunmaktadır.

Keçiören İlçesi Özellikleri

Keçiören Ankara’nın büyük ilçelerindendir. Ankara merkezine oldukça yakındır ve ulaşım, turizm, sağlık, sanayi gibi sektörler oldukça gelişmiştir. Tarihi yapısı, kültürel dokusu ve yemekleri ile insanları çekmeyi başarmaktadır. Ankara’ya oldukça yakın olması ve insanların kültürlerini karıştırması sonucunda Ankara ve Keçiören bağdaşarak bir bütün haline gelmiştir.

Keçiören Posta Kodu

Keçiören Posta Kodu 06300 olarak belirlenmiştir.

Keçiören Nüfusu Kaçtır?

Son nüfus sayımına göre Ankara Keçiören nüfusu 939.161 kişi olarak belirlenmiştir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04