Sfenks Kedisinin Özellikleri Nelerdir?

Dünyanın en garip görüntüsüne sahip olan bu kedi,  kendine has bir yapıda ve kendine özgü özellikleri ile çok sevilen kedi türleri arasında yer alır.  İnanılmaz bir tarza sahip olan sfenks kedileri ilginç görüntüleri ile dikkat çekmeyi başarır.  Sfenskslerin tüysüz ve sarkık deri yapılarıyla kendilerine özgü bir görünüşleri vardır. 

Kedi 05.09.2020, 12:58 05.09.2020, 15:56
Sfenks Kedisinin Özellikleri Nelerdir?

Akıllı,  uysal ve iyi huylu olan bu kedi dokunulduğunda da insanların yumuşak ve sımsıcak hisse kapılmalarını sağlayacak kadar sevimli bir vücut yapısına sahiptir.  Özellikle Kanada'da hemen hemen her yerde rastlanabilecek bu kediye sahip olanlar genellikle enerjilerinin arttığını söylerler.

Sfenks Kedisinin Özellikleri

  1. Kedisinin Ülkesi:  Kanada/ Toronto
  2. Üreme Oranları: Orta seviye
  3. Boyutları:  3 ile 5 kilogram arasında
  4. Karakter Yapıları:  akıllı,  iyi huylu ve Uysal
  5. Vücut Renkleri:  Bütün renkleri uygun
  6. Gövdeleri:   Sert ve kalın kas
  7. Bakımları:  süreklidir ne zor
  8. Tüy yapıları: Tüysüz ya da az tüylü
  9. Kürk:  yok

Sfenks Kedilerinin Tarihi

Bu kedilerin tarihine bakmak için Toronto şehrinin geçmişini bilmekte fayda vardır.  Şaşırtıcı şekilde tesadüf eseri olarak ortaya çıkan bu tür genetik mutasyon üzerinde hiçbir şekilde rastlanmayan bir duruma neden vererek siyah kedilerden türemiştir. 

Doğan yavruda vücut türünün farkına varılmış ve bu türün çoğaltılması için çalışmalar bilim insanları tarafından hızlandırılmıştır.  Seneler sonra ABD'nin çeşitli eyaletlerin vücudumda çok az miktarda tüy bulunan bu tür ilk kez yetiştirilmeye başlamış ve bununla beraber tüysüz kedi cinsleri de türemeye şans bulmuştur.

İnsanlarla Anlaşmaları

Oldukça enerjik ve meraklı bir yapıya sahip olan bu tür ilgi görmediği zaman ortam içinde yüksek bir yere çıkmaya hızlı bir şekilde gezmeye başlar. Hala sık olarak da tanımlanabilecek bu davranışı aslında bu tür kedilerin ortamdaki ilgiyi üzerlerine çekme isteklerinin yansıması olduğu söylenebilir. 

Sosyal bir kedi olarak bilinen bu tüm evde bulunan diğer evcil hayvanlarla da güzel vakit geçirebilir.  Oyun oynayan ve hayvanlara karşı merhametli davranışlar sergileyen bu tür insanlarla da dost canlısıdır.  Gözleri diğer tür kedilere göre büyük ve geniştir.  Bu kedilerin bakıma çok ihtiyaç duyulmadığı düşünülse de Sfenks kedilerine çoğu zaman yağ ve losyonların uygulanması gerekir.  Derileri sürekli nemli tutulmalıdır. 

Deri hastalıklarının oluşması böylece engellenmelidir.  Üzerlerindeki vücut yağlarının evin her tarafına bulaşmasını engellemek için de düzenli olarak banyo yaptırılmalıdır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11