Ankara Ormanlarında Denetim Arttı

Ankara'da yangın bakımından en riskli bölge olarak bilinen Kızılcahamam ormanlarında denetimler sıklaştırıldı.

Kızılcahamam 06.08.2021, 12:13 İrem Durak
Ankara Ormanlarında Denetim Arttı

Ankara Ormanlarında Denetim Arttı

Ankara'da yangın bakımından en riskli bölge olarak bilinen Kızılcahamam ormanlarında denetimler sıklaştırıldı. Ormancılar ve jandarma ekipleri Soğuksu Milli Parkı ve Karagöl mesire yerlerinde vatandaşlara ‘mangal ve ateş yakmayın’ uyarısı gerçekleştirdi.

Türkiye'nin çeşitli noktalarındaki orman yangınlarından sonra Başkent'te de ormanlık bölgelerde yangın tehlikesine karşı tedbirler genişletildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, geçen günlerde belediyeye ait mesire bölgelerinde mangal yakılması ve havai fişek kullanılmasını yasaklarken, ormanlık bölgelerde de denetimler sıklaştırıldı. Çam ormanları ile kaplı Kızılcahamam ilçesinde de Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, jandarma ile beraber denetim gerçekleştirdi. Ekipler, Soğuksu Milli Parkı ve Karagöl mesire alanlarının yer aldığı bölgede devriye gezerek vatandaşlara mangal ve ateş yakmamaları konusunda uyarılar yapıyor. Vatandaşlar orman yangınlarına karşı ek olarak bilgilendiriliyor.

NEM ORANI YÜZDE 10’UN ALTINDA

Kızılcahamam Orman İşletme Müdürü Alper Yılmaz, hava sıcaklığının 40 derece üzerinde olması, nem oranının yüzde 10’un altına düşmesinin orman yangını riskini arttırdığını söyledi. Antalya ve Muğla'daki yangınlara personel ve araç desteği verdiklerini, kalan ekiplerle de kendi sorumluluk alanlarındaki denetimleri arttırdıklarını kaydeden Yılmaz, “Denetimlerimizde halkımızın piknik alanlarında ateş yakmadıklarını ve bu konuda ciddi anlamda bir bilinç geliştiğini gördük. Tüm vatandaşlarımız, bizler uyarmadan ateşli piknik konusunda duyarlı davranıyor” dedi.

MÜDAHALE ARAÇLARI BULUNDURULUYOR

Bu alanlarda devriye gezerek mangal yakılmasına müsaade etmediklerini aktaran Yılmaz, “Bunun dışında piknik sonrası kalan atıklar konusunda da ciddi anlamda uyarılarda bulunuyoruz. Çünkü cam kırıkları oluşuyor ve onlar da yangınlara sebebiyet veriyor. Ayrıca yangın ilk müdahale araçlarımızı da piknik, mesire alanlarında bulunduruyoruz. Gece geç saatlere kadar ormanlık alanda devriye atıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36