Koltuk Nasıl Silinir? Koltuk Silme Suyuna Neler Konur?

Koltukların temiz olması sağlık açısından çok önemlidir. Bu güzden her zaman temiz tutulmalıdır. Peki koltuklar nasıl temizlenir ve koltukları temizleneceği suya ne eklenir?

Sağlık 21.08.2020, 13:16
Koltuk Nasıl Silinir? Koltuk Silme Suyuna Neler Konur?

İçerisinde sürekli kullanılan eşyalardan biri olan koltuklar yorgun bir günden sonra uzanılan ya da keyifli bir film izlenen,  güzel anlara tanıklık eden en büyük yardımcılardır.  Hal böyleyken bu en önemli yardımcıların temizliği bizim sağlığımız açısından da büyük önem taşımaktadır.  Özellikle ev hanımlarının gün içerisinde sıklıkla temizlemeyi gerektiğini düşündüğü koltukların nasıl silindi ile ilgili sürekli sorular sorulmaktadır.  Bu soruların başında koltuk silme suyuna ne konur sorusu gelmektedir.

Gün içerisinde birçok insanın kahrını çeken koltukların temizlenmesine özen gösterilmediği takdirde bakteriler çoğalacak ve insan vücudunu istila edecektir.  Bazı haşere türleri gözle görülemeyecek kadar küçüktür ve halıların yorganların özellikle de koltukların içlerini çok severler.  Hızlı bir şekilde üreyerek orayı istila eder ve hem mobilyayı hem de koltuk kumaşını çürütürler.  İşte bu yüzden koltuk silme şekli ve kullanılan deterjan büyük önem taşır.

Koltuklar Nasıl Silinir?

Koltukların temizlenmeye başlamadan önce koltuğun hangi malzemeden yapıldığını bilincinde olmak gerekir. Eğer mümkün koltukla ilgili koltuk temizleme talimatı mutlaka okunmalıdır.  Çünkü bu süreçte kullanılabilecek herhangi bir yanlış deterjan ya da malzeme koltuklara Geri dönüşü olmayan zarar verebilmektedir.  Sırasıyla koltuk temizleme işlemi şu şekilde yapılabilir;

  1. İlk olarak ılık su dolu bir kabın içerisine beyaz sabun veya Arap sabunu konulmalıdır.
  2. Silinirken kullanılacak orlon ya da lif Kaba konmalıdır.
  3. Sonrasında temizlenecek olan koltuğun yıpranmayacak şekilde güzelce kovalanması gerekir.
  4. Silme işlemi bittikten sonra durulama işlemine geçilmelidir.
  5. Durularken soğuk su dolu olan Kaba az şekilde yumuşatıcı koyulmalı hem yumuşak hem de temiz koku verilmelidir.
  6. Çıkarılabilir koltuk kılıfları varsa çamaşır makinesinde yıkanabilir.

Koltuk Silme Suyuna Kullanılabilecek Malzemeler

Birçok kadın koltuğuna kimyasallardan dolayı zarar vermek istemez.  Kimyasallar koltukların rengini, şeklini ya da yapıldığı malzemeyi aşındırır bilir.  Daha büyük külfetlere sebep olabilir.  Dolayısıyla koltuk silme suyuna genellikle kadınlar arap sabunu,  beyaz sabun ya da yumuşatıcı kullanmaktadır.

Kullanılan malzemelerin kimyasal olmaması koltuğun renginin korunmasında önemlidir.  Yumuşatıcının kullanımı ise az miktarda olmalı ve yalnızca koku vermesi için kullanılmalıdır.  Yumuşatıcı herhangi bir leke çıkarma işlemi için kullanılmamalıdır.  Her malzeme her lekeyi kolaylıkla çıkaramayabilir.  Ancak dikkat edilmesi gereken şey koltuğun kumaşına herhangi bir zarar verilmemesidir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:07
Güneş 05:43
Öğle 12:51
İkindi 16:40
Akşam 19:49
Yatsı 21:18