Ankaralı Sanatçılar

Ankaralı sanatçılar isim listesi. Ankaralı kadın sanatçılar kimlerdir?

Magazin 31.10.2020, 11:25
Ankaralı Sanatçılar

Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti olan en kalabalık ikinci ilimiz Ankara değerli sanatçılarımızı da barındırmaktadır. İşte bazı Ankaralı sanatçılarımız..

Ahmet Mümtaz Taylan: 1965 Ankara doğumlu olan Ahmet Mümtaz Taylan Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı’ndan mezun Türk oyuncu ve yönetmendir. Televizyon ekranında Kurşun Yarası, Çapkın, Ezo gelin, Halka gibi dizilerde yer alsa da Leyla ile Mecnun dizisindeki rolü ile akıllara kazınmıştır.

Beren Saat: 1984 Ankara doğumlu olan Beren Saat Türk sinema, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısıdır. Türkiye’nin Yıldızları yarışmasına katılarak ün kazanmıştır. Aşk-ı Memnu dizisiyle zirveye ulaşmıştır.

Boran Kuzum: 1992 doğumlu Boran Kuzum İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatlari Bölümü Tiyatro Anasanat Dalı’nda öğrenim görmüş, Ankara doğumlu Türk oyuncudur. Televizyon ekranında Analar ve Anneler dizisiyle ün kazanmıştır.

Onur Saylak: 1977 doğumlu Arif Onur Saylak Ankara doğumlu Türk dizi ve tiyatro oyuncusu, yönetmen ve Kadir Has Üniversitesinde Film ve Drama Yüksek Lisans Öğretim Görevlisidir.

Cansu Dere: 1980 Ankara doğumlu olan Cansu Dere Türk oyuncu, sunucu ve mankendir. Televizyon ekranına ilk kez Kanal D’de yayınlanan Çocuk ve Müzik programıyla girmiştir. Sıla isimli diziyle popülerlik kazanmıştır.

Doğa Rutkay: 1978 Ankara doğumlu, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olan Doğa Rutkay Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusudur. Aynı zamanda tiyatro oyuncusu Rutkay Aziz’in kızıdır. Güldür Güldür Show programındaki Yeter karakteriyle gündeme damga vurmuştur.

Erdal Beşikçioğlu: 1970 Ankara doğumlu Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı mezunu Erdal Beşikçioğlu Türk tiyatro, sinema, dizi ve tiyatro oyuncusudur. Behzat Ç dizisiyle gündeme damga vurup birçok ödül kazanmıştır.

Kartal Tibet: 1938 Ankara doğumlu, Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunu Kartal Tibet Türk sinema oyuncusu, yönetmen ve senaristtir. 2006 ve 2002 senelerinde Antalya Altın Portakal Film Fesitvali ödüllerine layık görülmüştür.

Mert Fırat: 1981 Ankara doğumlu tam adıyla Şehabettin Mert Fırat Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi tiyatro bölümünden mezun Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. İlk kez 2000 yılında Bizim Evin Halleri dizisiyle ekrana düşmüştür. Binbir Gece dizisiyle popülerlik kazanmıştır.

Nil Karaibrahimgil: 1976 Ankara doğumlu Türk şarkıcı ve şarkı yazarıdır. Kendisi gibi babası Suavı Karaibrahimgil de müzisyendir. İlk bestesini 12 yaşında yapmıştır. Özgür kız olaran hayatımıza girmiştir.

Aylin Livaneli: 1966 Ankara doğumlu Aylin Livaneli Türk şarkıcı ve iş insanıdır. İngilizce dilinde albümü de vardır.

Ezhel: Gerçek adıyla Ömer Sercan İpekçioğlu 1990 Ankara doğumlu Türk Rapçidir. İlk yayınladığı albüm Müptezhel ile tanınmıştır.

Özcan Deniz: 1972 Ankara’nın Elmadağ ilçesinde dünyaya gelmiş olan Özcan Deniz Türk şarkıcı, besteci, oyuncu ve yönetmendir. Birçok ödüle aday olarak gösterilmiştir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36