“ANNEDEN ANNEYE DESTEK DERNEĞİ ve BAŞKENTE DEĞER KATAN KADINLAR” İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

Anneden Anneye Destek Derneği, geleneksel olarak Ramazan Ayı içerisinde gerçekleştirdiği İftar Yemeği organizasyonunu bu kez, Başkente Değer Katan Kadınlarla birlikte iftar yemeğinde buluştu.

Magazin 08.04.2023, 16:56 Sponsorlu icerik
“ANNEDEN ANNEYE DESTEK DERNEĞİ ve BAŞKENTE DEĞER KATAN KADINLAR”  İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

Yemeğe Ankara da bulunan, Anneden Anneye Destek Derneği Yönetim Kurulu üyelerinden, dernek kurucusu ve Başkanı, Dr. Bahar  Zeynep Barut,  Başkan Vekilleri Melike Seyfi ve Ebru Baykal, Kurumsal İletişim Sorumlusu Mine Altıntop katılım sağlarken, Başkente Değer Katan Kadınlar olarak, Ayten Gök, Mülkiye Alagöz, Cevriye Kaya , Yadigar Işıldar, Halime Kaya katılım sağladığı yemekte, Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Dairesinden, İslim Kirişçi ve Başkentin kadınları Program yapımcısı Hanife Büyükaydın da geçen ay gerçekleşen, Başkente Değer Katan Kadınlar kitapçıklarını dağıttı.

Kadınlar ve kadınların güçlü duruşunun toplumsal fayda açısından önemi üzerine yapılan sohbette ortak projelerde birlikte hareket etmek için yeniden toplanma kararı alındı.

Anneden Anneye Destek Derneği faaliyetlerini hatırlayalım:

2016 yılında iyilik hareketi olarak başlamıştır.2022 gelindiğinde büyüyen yapımız, ruhumuzun destek olmaya açlığının azmi ve daha fazla kişiye ulaşma isteğiyle resmi bir dernek olmaya karar verdiler.

“Dernek olarak bizle; tek derdi evladının insani yaşam değerlerine uygun bir yaşam sürmesi olan annelere ulaşmaktır.” Mottosunu benimseyen dernek, Annelerinin elinden alınan insani yaşam hakları sebebiyle çocuklar da mağdur duruma düştüğünü ve bunun zincirleme olarak sonuçta toplumun geleceğine yansıdığını belirten derneğin genel amacında ayrıca;

Kadınlara;

•   Aile için şiddet ve şiddet sonrası yaşanılan mağduriyetlerin giderilmesi,

•   Kadınların iş hayatına katılması adına eğitim ve kişisel gelişimle ilgili gerekli olan konularda destek vermek,

•   Savaş veya toplumsal olaylar nedeniyle yaşadığı yerden göç etmek zorunda bırakılmış olan mağdur kadınlara ve çocuklarına,

Belirli bir yaştan sonra çalışamaz duruma düşmüş, yakınları tarafından bakılmayan, yaşları ve hastalıkları sebebiyle mağdur olan -yaşlı – kimselere, sosyal, eğitim ve yaşam, hukuki, sağlık ihtiyaçlarına yardım etmek faaliyetlerimiz arasında olduğu belirtilmektedir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:12
Güneş 05:47
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:46
Yatsı 21:14