Cem Yılmaz hakkında çıkan iddialarla ilgili yanıt verdi

Bir Twitter hesabı üzerinden 8 Ocak 2022 tarihinde yapılan paylaşımda, Cem Yılmaz’ın 15 Temmuz darbe girişimi ile alakalı açıklamalar yaptığı öne sürüldü.

Magazin 16.07.2022, 18:41 İrem Durak
Cem Yılmaz hakkında çıkan iddialarla ilgili yanıt verdi

Cem Yılmaz hakkında çıkan iddialarla ilgili yanıt verdi

Bir Twitter hesabı üzerinden 8 Ocak 2022 tarihinde yapılan paylaşımda, Cem Yılmaz’ın 15 Temmuz darbe girişimi ile alakalı açıklamalar yaptığı öne sürüldü. Paylaşım 4 bin 200’den fazla retweet alırken 44 bin 900 de beğeni topladı.

Paylaşımda geçen metin ise şöyle:

15 Temmuz'da bizler sokaktaydık, sizler değil" diyenlere en güzel cevabı Cem Yılmaz vermiş: "Aile içi mevzuydu, karışmak istemedik" "Tiyatro sessiz izlenir"..!

Cem Yılmaz Söz Konusu Açıklamalarıda bulundu mu?

8 Ocak 2022 tarihindeki bir tweete göre komedyen Cem Yılmaz’ın 15 Temmuz darbe girişimi ile alakalı ‘’Aile içi mevzu’’ ve Tiyatro’’ bağlamları içeren açıklamalarda bulunduğu öne sürülmüştü. Sözkonusu iddia, farklı Twitter hesapları tarafından farklı tarihlerde de benzer paylaşımlarla gündeme gelmişti. Cem Yılmaz iddialara karşılık olarak, yine 8 Ocak 2022 tarihinde hakkında yayımlanan iddiaları yanlışlayan bir tweet yazmış. Tweetin içeriği ise şu şekilde;

Paylaşımın içeriğinde bulunan fotoğraf ise tersine görsel arama ile araştırıldığında, Cem Yılmaz’ın Twitter hesabından 17 Ocak 2017 tarihinde ‘’Ben buradayım’’ yazısıyla birlikte paylaştığı fotoğraf olduğu anlaşılıyor.

İddia YANLIŞ

Bir Twitter hesabı tarafından yapılan paylaşımda Cem Yılmaz’ın 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili açıklamalarda bulunduğu iddia edilmişti. Cem Yılmaz, bahsedilen iddialarla ilgili olarak aynı gün içerisinde Twitter üzerinden iddiaları yalanlayan bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda; ‘’Yine abuk sabuk birşeyler yazıp altına Cem Yılmaz yazma kervanı başlamış yine…Komik olmayan bi videomu koyup komik değil demenin ötesinde Zam,darbe,15 temmuz,din,gibi konularda bir dörtlük uydurup imza Cem yazıp geçiyorlar. Amaç ne ?’ cümleleri geçiyor. İddianın bulunduğu tweetteki fotoğraf tersine görsel arama ile araştırıldığında ise, söz konusu fotoğrafın Cem Yılmaz tarafından daha önceki yıllarda iddiada bahsedilen konudan bağımsız olarak paylaşıldığı ortaya çıkıyor.

Sonuç olarak;

Cem Yılmaz'ın 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili açıklamalarda bulunduğu iddiası yanlış.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12