En Beğenilen Vampir Filmleri Hangileridir?

Romantik vampir filmleri hangileridir? Kore yapımı vampir filmleri nelerdir? Gelmiş geçmiş en iyi vampir filmleri hangileridir?

Magazin 08.10.2020, 12:27
En Beğenilen Vampir Filmleri Hangileridir?

Geçmişten günümüze, vampirlerin hem hayali hem inanılmaz ürkütücü dünyalarını birbirinden farklı hikayeler ile karşımıza getiren pek çok film çekildi. Bu filmler bazen senaryoları ile sevildi bazen de görsel ve aksiyon sahneleri ile.

Bu yapımlar bütün bu dikkat çekici noktalarının yanı sıra, tarihin de fazlasıyla şaşkınlık yaratan bazı olaylarını izleyiciler ile buluşturuyorlar.

Bizler de içeriğimizde sizin için, bu zamana kadar seyirciler tarafından en fazla beğenilen vampir filmlerini derledik. İşte en beğenilen vampir filmleri listesi;

NOSFERATU: BİR DEHŞET SENFONİSİ (1922)

En beğenilen vampir filmleri arasında ilk sırada yer almayı hak eden bir film; Nosferatu. Film adeta bir başyapıt niteliği taşıyor. Korku türünde bir klasik haline gelmeyi başarmış olan film, pek çok yapım gibi Bram Stoker’ın kısa hikayesinden bir uyarlama.

GİR KANIMA (2008)

2008 senesinin en başarılı İsveç filmlerinden bir tanesi olmuş olan Gir Kanıma isimli film, John Ajvide Lindgvist’in aynı isimli romanından uyarlanarak beyaz perdeye aktarılmıştır. Filmin yöntmen koltuğunda ise Thomas Alfredson oturuyor.

AYLAK VAMPİRLER (2014)

Bütün dünyada gezilmedik yer bırakmayan bu Aylak Vampirleri ele alan film, komedi türü olarak izleyenleri karşılıyor. Vampirlerin gündelik hayatlarını ve normal insanlardan herhangi bir farkı olmayan problemlerini ele almakta olan bu film, 2014 senesinde izleyici ile buluşmuş ve genel vampir hikayelerinden çok daha farklı bir hikâyeyi karşılarına çıkartmıştır.

VAMPİRLE GÖRÜŞME (1994)

Oldukça güçlü kadrosu ile vampir filmleri arasında fark yaratmayı ve sıyrılmayı başarmış olan Vampirler Görüşme filmi; Anne Rice romanının Neil Jordan tarafından 1994 yılında beyazperdeye uyarlanmış halidir. Tom Cruise ve Brad Pitt’in başrolünü paylaştığı film, en beğenilen vampir filmleri arasında yerini almayı başarmıştır.

DRACULA (1992)

Bir başyapıt olan Baba (Godfather) film serinin yönetmen koltuğunda da oturmuş olan Francis Ford Coppola imzalı bir vampir filmi olarak karşımıza çıkıyor Dracula. Bram Stoker’ın uyarlanan bir başka hikayesi olan ve 1992 senesinde izleyici ile buluşan Dracula, güçlü bir oyuncu kadrosuna sahip.

CANAVAR EKİBİ (1987)

Dracula’nın, Kurt adamlar ve Frankenstein gibi farklı fantastik varlıklardan oluşmakta olan ekibi ile dünyayı ele geçirme planlarını ve bu planları harekete geçirmesini ele alan Canavar Ekibi, en iyi vampir filmlerinden bir tanesi.

KARANLIKLAR ÜLKESİ (2003)

2003 senesinde, Len Wiseman yönetmenliği ile vizyona girmiş ve izleyiciyi fazlasıyla etkilemiş bir seri haline gelmeyi başarmış olan Karanlıklar Ülkesi (Underworld), son filmi ile 2016 senesinde izleyiciye veda etmiştir. Vampirlerin ve kurt adamların arasında süregelen savaşı anlatan ilk film, seride en beğenilen yapım olmuştur.

BİR VAMPİR HİKAYESİ (2012)

Gemma Arterton’ın başrolünde buunduğu, oldukça etkileyici bir başka vampir filmi; Bir Vampir Hikayesi. Film, 200 yıllık geçmişlerini saklamakta olan iki kadının tekrar unutmaya çalıştıkları geçmişleri ile yüzleşmelerini ele alıyor.

VAMPİR İMPARATORLUĞU (2009)

Son zamanların en başarılı kıyamet yapımlarından bir tanesi olan Vampir İmparatorluğu, 2009 senesine damga vurmuştur. 2019 senesinde bir salgın neticesinde vampire dönüşmeye başlayan insanlık, bir grup bilim adamı tarafından kurtarılmaya çalışılacaktır.

ALACAKARANLIK (TWILIGHT) (2008)

Stephenie Meyer’ın çok satan kitap serisinden uyarlanmış olan Alacakaranlık (Twilight) serisi, romantik bir filmidir. Seri büyük bir başarı gösteremese ve yayınlandığı zamanlarda epey bir tepki alsa bile, yine de dünya çapında zamanının en çok konuşulan filmlerinden bir tanesi olması nedeniyle listede olması gerektiğini düşündük.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03