Gönül Dağı Nerede Çekiliyor, Konusu ve Oyuncu Kadrosu!

Bilindiği gibi Gönül Dağı nerede çekiliyor konusu ve oyuncu kadrosu on yedi ekim iki bin yirmi tarihinde TRT 1 ekranlarında yayın hayatına başlayan aile komedi aşk ve dram tarzındaki Türk televizyon dizisidir.

Magazin 21.02.2022, 11:48 Mehmet Kurt
Gönül Dağı Nerede Çekiliyor, Konusu ve Oyuncu Kadrosu!

Diziyi yazar Mustafa Çiftçi’nin bozkır hikayelerinden ilham alarak çekilmiştir. Köprü filmi yapımı dizinin yapımcılığını Ferhat Eşsiz üstlenmiştir.

Yönetmen koltuğunda daha önce geniş bir izleyici kitlesine ulaşan Yeşil Deniz dizisinin de yönetmeni olan Yahya Samancı yer alıyor.

Gönül Dağı Dizisinin Konusu

Bozkır'da bir Anadolu masalı sapsarı toprakların senelerce dile gelen efsaneleri unutulmaz aşkların hikâyesidir Gönül Dağı.

Küçücük dünyalarında büyük hayâller kuran ve gerçekleştirmeye çalışan Anadolu çocuklarının hikâyesidir. Bozkır'da hayallerin peşinde koşan ve tüm engellere rağmen imkânsız başarmaya çalışan üç amca oğlunun hikayesini anlatan bir dizidir.

Dizi, yazar Mustafa Çiftçi’nin gün yüzüne çıkmamış Anadolu halkının yaşamını konu alan bozkır hikâyelerinden uyarlanmıştır. Her ne kadar sloganı Bozkır’da bir Anadolu Masalı olarak dizinin afişlerinde yayınlanmıştır.

Gedelli adında bir kasabada yaşayan üç tane amca oğlunun yani, üç kuzenin hikayesini konu edilmiştir.

Çocukluk senelerinden bu zamana kadar bir şeyler icat etme teknolojik araçlarla uğraşıp tamir etmek gibi küçük çapta mucitlikler gerçekleştirilen bu üç güzel genç büyüdüklerinde de icatlar yapmaya devam ediyorlar ve farklı bir kanat yapısı ile bir uçak tasarlıyorlar.

Berk Atan ve Gülsüm Ali’nin başrollerini üstlenmiş olduğu bozkırın ortasında yer alan şirin bir kasabada yaşayan sıcakkanlı sevecen Anadolu insanlarının hikâyesini konu ediniyor.

Efsaneleri, gelenekleri, şehirlerde unutulmaya yüz tutmuş değerleri gönülden yaşayan, alın teri ile kazanırken sevdasını yüreğiyle hisseden umutları ve hayalleri uğruna yaşam mücadelesi veren insanların hikayesidir.

Nerede bir âşığın kalpli kırılsa Gönül Dağı'ndan bir parça taş kopar derler ama büyük ama küçük sevdiklerini kavuşamayan aşıkların savurduğu taşlara kol kanat geriyor.

Gönül Dağı Dizisinin Oyuncu Kadrosu ve Karakterleri

Taner Kaya asıl adı (Berk Atan) kasabada türlü türlü icatlar yapan oldukça zeki akıllı bilgili ve hayalperest bir gençtir.

Dilek Akgün Kaya (Gülsim Ali) zeki ve akıllı olan Taner'in çocukluk aşkıdır mesleği ise jeoloji mühendisidir.

Zahide Kaya Arslan (Ecem Özkaya) Taner'in ablasıdır ve aynı zamanda kasaba tarafından sevilen Sefer'in karısıdır.

Sefer Arslan (Ferdi Sancar) Kasabanın namuslu oldukça iyi kalpli bir bireydir Zahide'nin kocasıdır. Ramazan Kaya (Cihat Süvarioğlu) Taner ve Veysel'in amcaoğludur, oldukça komik ve enerjiktir.

Veysel Kaya (Semih Ertürk) Ramazan ve Taner'in amcan oğludur olaylar karşısında çabuk sinirlenir. Cemile Çakır Kaya (Nazlı Pınar Kaya) Veysel'in karısıdır sevimli ve enerjik olan bir karakterdir.

Gönül Dağı Nerede Çekiliyor?

Gönül Dağı dizisi Gönül Dağı nerede çekiliyor konusu ve oyuncu kadrosu Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde çekimleri gerçekleşiyor. Normalde dizi Yozgat'ta çekiliyor olarak bilinir.

Bunun sebebi dizide yer alan araçların plakası 66'dır 66 ise Yozgat'ın plakasıdır.

Haliyle Gönül Dağı nerede çekiliyor konusu ve oyuncu kadrosu konusunda, dizi Yozgat'a çekildiği zannediliyor. Fakat dizi seti Eskişehir'de çekim yapıyor. Kısacası yapılan açıklamaya göre dizi Eskişehir ilimizin Sivrihisar ilçesinde çekiliyor ilave olarak dizideki gedelli beldesi Eskişehir'de yer alıyor.

Dizinin ilerleyişi her bölümde dizideki karakterlerden birisi anlatımı sahneye yansıtılır. Karakter kendini tanıtır hayatına değinir yaşamış olduğu zorluklara anlatır ve özlü sözlerle diziye bu şekilde giriş yapılır.

Bölümün son dakikalarında giriş yapan karakter tekrardan ortaya çıkar ve birkaç kısa fakat oldukça anlamlı ve düşündürücü cümleler ile sona gelinmiş olunur.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:12
Güneş 05:47
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:46
Yatsı 21:14