Melis Sezen kimdir, Kaç yaşında?

Son zamanların en gözde oyuncularından biri olan Melis Sezen kimdir, kaç yaşında sorularına sizin için cevap aradık.

Magazin 02.03.2022, 13:45 Mehmet Kurt
Melis Sezen kimdir, Kaç yaşında?

    Melis Sezen’in doğumu; Melis Sezen 2 Ocak 1997 tarihli İstanbul’un Silivri ilçesinde doğmuştur.

Aldığı Akademik Eğitimler; lise eğitimini Selimpaşa Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlamıştır.   Üniversite eğitimini ise Koç Üniversitesinde tamamlamıştır.

Babası Arnavut Makedon göçmeni, annesi Yunanistan Selanik göçmeni, Sezen’in ailesinin ticaretle uğraşan bir erkek kardeşi var. Bir röportajda, tiyatroya başlamasında onu desteklediklerini söylemiştir.

12 yaşında drama eğitimine başlayan Sezen, ayrıca bir yıl boyunca Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde drama eğitimi aldı.

Daha sonra Silivri’de Ali Solmaz Tiyatrosu’nda Cümbüş-ü Hastanesi oyununu oynadı. Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü’nü okuyarak Koç Üniversitesinden mezun oldu.

Televizyon dünyasına’ Hayat Bazen Tatlıdır’ dizisi ile giriş yaptı. 2018 yılında bağımsız filmlerle sinemaya adım attı. İlk oynadığı film World State, ikincisi ise Fox’s Nest’ti.

Bağımsız filmlerden sonra ilk ciddi rolünü Race Horse Bold Pilot ve at yarışçısı Halis Karataş’ın gerçek hikayesini anlatan “Champion for Us” filmiyle aldı. 2019’da “Yasemin” karakteri televizyondaki ilk başrolü oldu.

Kol serisi. Daha sonra Sevgili Geçmiş dizisinde de rol alan “Deren” karakterini canlandırdı. Mucize 2 Aşk filmi ile 2019 senesinde ‘Beren’ rolüyle karşımıza çıkmıştır.

Melis Sezen, IMDB Starmeter 2019 listesinin ilk 100’üne girdi. 2020’de İstanbul’un işgali, Fetih’in dağılması olaylarını anlatan tarihi mini dizi “Ya İstiklal Ya Ölüm” ana karakter Nazan’ı canlandırdı.

Kuvayi Milliye Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki Milliye Hareketi Ankara’da yeni bir meclis kurdu. Yakın zamanda Kovala filminde de rol almıştır.

Filmin vizyon tarihi 17 Nisan 2020 olarak açıklandı; ancak küresel korona virüs pandemisi nedeniyle Türkiye’de alınan önlemler nedeniyle film gözden düşerek ertelendi.

Filmin resmi sosyal medya hesaplarından yeni bir gösterim tarihinin duyurulacağı açıklandı. Ekim 2020’den itibaren Cansu Dere ve Caner Cindoruk ile birlikte Kanal D ekranlarında yayınlanan “Sadakatsiz” dizisinin ana karakterlerinden biridir.

Fatma dizisinde “Hayat Kadını” karakterine dönüştükten sonra Netflix’te yayınlanmaktadır. 2021’de başrolde Burcu Biricik’in oynadığı, 2021’de bir Turkcell reklamında Barış Arduç ile başrolü paylaştı.

Kronolojik Filmografi

Kronolojik filmografi kapsamında Melis Sezen kimdir, kaç yaşında soruları yanıtlanabilir.

  • 2020 yılında Merve karakteriyle Kovala filminde rol almıştır.
  • 2019 yılında Beren karakteriyle Mucize 2 Aşk filminde rol almıştır. Yine 2019 yılında Gizem karakteriyle Dünya Hali filminde rol almıştır.
  • 2018 yılında Esra karakteriyle Bizim İçin Şampiyon filminde rol almıştır.

Oynadığı TV Dizileri

  • 2022 yılında Maske Kimsin Sen yapımı ile jüri koltuğunda yer almıştır.
  • 2021 yılında Fatma karakteri ile hayat kadını rolüyle konuk oyuncu olarak Netflix’te oynamıştır.
  • 2020-günümüz yılında Sadakatsiz dizisiyle başrol oynamıştır.
  • 2020 yılında Ya İstiklal Ya Ölüm yapımıyla Nazan Hanım karakteriyle TRT1 kanalında başrol oynamıştır.
  • 2019 yılında Sevgili geçmiş yapımıyla Deren Kutlu rolüyle Star TV’de başrol oynamıştır.  Leke yapımı ile Yasemin Adıvar Yenilmez rolüyle başrol oyuncusu olarak Kanal D ekranlarında karşımıza çıkmıştır. Yine 2019 yılında İçten Sesler Korosu ile Burcu karakteriyle başrol oyuncu olarak YouTube da karşımıza çıkmıştır.
  • Star TV ekranlarında 2017-2018 yıllarında oynanan Ebru karakteriyle tanıdığımız başarılı oyuncu Siyah İnci ile ekranlarımızda yerini almıştır.
  • Hayat Bazen Tatlıdır yapımı ile 2016-2017 yılları arasında Asya Turan rolü ile Star TV’de yardımcı oyuncu olarak oynadı.

Oynadığı TV Reklamı

Genel itibariyle Melis Sezen kimdir, kaç yaşında sorularının yanı sıra, 2021 yılında Turkcell reklamında oynamış olduğu da aktarılabilir.

Altın Kelebek Ödülü

2021 yılında Altın Kelebek Ödülleri organizasyonunda yıldızı parlayanlar kategorisinde Yıldızı Parlayanlar ödülü kazanmıştır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03