Sosyal medya fenomenleri ifade verecek

Aralarında Enes Batur'dan Doğan Kabak'a kadar birçok popüler şahsın bulunduğu sosyal medya fenomenleri, başlatılan bir soruşturma için ifadeye çağrıldı

Magazin 27.08.2021, 00:32 İrem Durak
Sosyal medya fenomenleri ifade verecek

Sosyal medya fenomenleri ifade verecek

Aralarında Enes Batur'dan Doğan Kabak'a kadar birçok popüler şahsın bulunduğu sosyal medya fenomenleri, başlatılan bir soruşturma için ifadeye çağrıldı. Kolluk kuvvetlerinin fenomenleri ifadeye çağırmalarının sebebiyse gerçekleştirdikleri çekilişler oldu. İddialara göre bu çekilişler, Milli Piyango İdaresi'nden izinsiz yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya fenomenleri ile alakalı olarak geniş çaplı bir soruşturma başlattıkları ortaya çıkarıldı. Edinilen bilgilere göre Milli Piyano İdaresi'nden izin alınmadan çekiliş yapan çok sayıda fenomen, ifadeleri alınmak üzere emniyete geldi. Bazı internet fenomenlerinin ifade verebilmesi için çoktan harekete geçtiği, bazılarının ise en kısa sürede ifade vereceği belirtildi.

Soruşturma kapsamında kaç sosyal medya fenomeninin ifadeye çağrıldıkları belirsiz. Fakat edinilen bilgilere göre Enes Batur, Doğan Kabak, Damla Nur Altun, Ferit Karakaya, Başak Karahan, Tamer Yeşildağ, Sezgin Yılmaz ve Cantuğ Özsoy gibi isimlerin tamamı, ifadeye çağrılmış durumda.

Damla Nur Altun ve Başak Karahan'ın ifade verdiği öğrenildi

İnternet kullanıcılarının yakından tanıdıkları Başak Karahan ve Damla Nur Altun'un ifade vermek için emniyete gittiği, Enes Batur, Tamer Yeşildağ ve Sezgin Yılmaz gibi isimlerinse gün içerisinde ifade vermek için emniyete gidecekleri belirtiliyor. Sosyal medya fenomenlerinin yaptıkları çekilişler nedeniyle ceza alıp almayacakları şimdilik belli değil.

Daha önce de benzer olaylar yaşanmıştı

Sosyal medya fenomenleri, yaptıkları çekilişler nedeniyle ilk kez ifadeye çağrılmıyorlar. Daha önce aralarında Reynmen gibi isimlerin de olduğu bir grup sosyal medya fenomen, Milli Piyango İdaresi'nden izin almadan çekiliş yaptıkları iddiasıyla ifadeye çağrılmışlardı. Yasalara göre Milli Piyango İdaresi'nden izin almadan yapılan çekilişler suç olarak kabul ediliyor ve bunun da belirli cezaları oluyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35