Vip Ne Demek?

VIP anlamı nedir? VIP kelimesi açılımı nedir? VIP Türkçesi nedir?

Magazin 19.10.2020, 10:55
Vip Ne Demek?

Vip kelime anlamı olarak ingilizce olup, ''Very Important Person'' harflerinin baş harfleri ile kısaltılmıştır. Türkçe karşılığı olarak ise çok önemli ve özel kişi demektir. Vip kelimesi ülkemizde bazı spor karşılaşmalarının izleyici bölümlerinde olduğu gibi daha değişik alanlarda da kullanılmaktadır.

Bu gibi yerlere gidecek olan kişiler, Vip ismi ile gitmekte ve özel ikramlardan ve imkanlardan yararlanmaktadırlar. Ülkemizde Vip Ne Demek? sözü çok fazla bilinmemektedir. Sıkça duyulan bir kelime olsa bile anlamını fazla kişi bilmeyen ve bilmediği halde arkadaşların kendi aralarında Vip davetli diye şakalaştıkları bile olmaktadır.

Vip Kelimesi İle İlgili Örnekler ve Anlamları Hakkında

Ülkemizde Vip Ne Demek? kelimesinin anlamını genelde insanlar örnek verildikten sonra anlamaktadır ve kavramaktadırlar. Yabancı kökenli bir kelime olduğu için insanlara tuhaf gelen Vip sözcüğü, insanımızın anlayacağı şekillerde ve örneklerle ifade edilmektedir.

Vip kelimesi ile ilgili örnekleri şu şekilde yazabiliriz.

Vip kelimesine örnek olarak Vip Salonu örneğini verebiliriz. Vip salonu kelime anlamı olarak, salonda yapılan her hangi bir aktivite esnasında seyircilerin kendilerine özel olan Vip salonuna gelmeleri ve o aktiviteleri izlemeleridir diyebiliriz.

Diğer bir örnek olarak ise, Vip Araç diyebiliriz. Vip aracın anlamı ise, özel olarak kişinin kendisine tahsis edilmiş ve şöförü bulunan araç anlamına gelir. Bu araç ile bir çok farklı hizmetlerden yararlanabilir ve rahat bir şekilde seyahet edebilir.

Diğer bir örnek olarak ise Vip Yolcu örneğini verebiliriz. Vip yolucu ise; ister otobüs ile seyahet ettiğinizde, isterseniz de uçak yolculuğu yaptığınızda size ait olan ve sizden başkasının kullanmadığı imkanlara sahip olmanızdır.

Uçakta eğer vip yolcu olarak seyahat ediyorsanız, size ait olan koltuğunuz ve sizlere verilen hizmetler diğer yolculardan oldukça farklıdır.

Vip Hizmetinin Bedeli Nasıldır?

Vip Ne Demek? sorusunun cevabını örnekler ile verdikten sonra biraz da fiyatlar hakkında bilmeyen kişileri bilgilendirmek istiyoruz. Vip kelimesi çok önemli ve değerli anlamlarını taşıdğıı gibi kendisine verilen hizmetlerde oldukça farklıdır. Bu farklı hizmetlerin fiyatları ise diğer verilen fiyatlara nazaran daha farklıdır. Farklı denmekten amaç biraz daha pahalıdır. Daha çok lüks olarak verilmesi bu fiyatları yukarıya çekmektedir.

Vip salonunda maç izleyen veya vip araç ile seyahet eden bir kişinin vereceği fiyat ile, ekonomik şekilde hizmet gören kişinin fiyatları aralarında oldukça yüksek fiyatlar vardır. Tabi ki fiyatların böyle birbirinden farklı olması hizmetin vip kişilere ne kadar kaliteli ve iyi bir şekilde verildiğini göstermektedir.

Vip Hizmetini Neden Almalısınız? Vip Hizmetini Her Zaman Alabilir misiniz?

Vip hizmetini almak isteyenlerin öncelikle maddi durumlarının iyi olması gerekmektedir. Eğer maddi durumu iyi olduğu halde vip hizmet almayan kişiler bulunuyorsa, mutlaka vip hizmetinden yararlanmaları kendileri açısından önemlidir. Çünkü hem rahat ve konfor açısından, hem de verilen kaliteli hizmet ile sizlere rüyalarınızda olacak imkanlar sunulmaktadır. Vip hizmetini her zaman parası olan kişiler alamamaktadır.

Bunun sebebi ise, vip hizmeti her parası olana verilmemektir. Örnek olarak bir futbol karşılaşmasında vip koltukta oturmak isterseniz ve paranız varsa, bu imkan size verilmez. Çünkü futbol gibi stadlarda vip yerine sadece para değil, oraya girme yetkiniz olması gerekir. Ama spor karşılaşması dışında diğer hizmetlerde vip olarak paranızı verdiğiniz sürece faydalanabilirsiniz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36