Mamak’taki ay çiçeği ve lavanta tarlaları misafirleri büyülüyor

Mamak Belediyesinden gelen açıklamaya göre Ankara'nın doğu girişinde bulunan Gökçeyurt'ta oluşturulan Mamak Belediyesi Lavanta Bahçesi, yalnızca rengiyle değil kokusuyla da misafirleri büyülüyor.

Mamak 21.07.2022, 12:19 İrem Durak
Mamak’taki ay çiçeği ve lavanta tarlaları misafirleri büyülüyor

Mamak’taki ay çiçeği ve lavanta tarlaları misafirleri büyülüyor

Mamak Belediyesinden gelen açıklamaya göre Ankara'nın doğu girişinde bulunan Gökçeyurt'ta oluşturulan Mamak Belediyesi Lavanta Bahçesi, yalnızca rengiyle değil kokusuyla da misafirleri büyülüyor. Farklı dekorlarla süslenmiş olan Lavanta Bahçesi'nde vatandaşlar fotoğraf çektiriyor. Özellikle yeni evlenen çiftler düğün fotoğrafları için bu bahçeyi tercih ediyor. Bütün Ankaralıları davet eden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, "Lavanta Bahçemizin bugünlere gelmesinde MAKKOP Mamak Kadın Kooperatifi'nin emeği oldukça büyük. Mamaklı hanımlarımıza teşekkürlerimi sunuyor ve Tüm Ankaralıları bu eşsiz manzarayı görmek için Lavanta Bahçemize bekliyorum." İfadelerine yer verdi.

Mamak Belediyesi'nin çiftçilere vermiş olduğu hibe ayçiçeği tohumları da çiçek açtı ve boy verdi. 2 bin dönümlük araziye ekilmiş olan ve alım garantisi verilen ayçiçekleri hem çiftçilerin yüzünü güldürdü hem de Mamak için bir ilk oldu. Hasat edilmeyi ayçiçekleri Mamak'ta kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11