En Az Mazot Yakan Traktör Hangisi? Yakıt  Cimrisi Traktörler.

Traktör satın almak isteyenleri yakından ilgilendiren en az mazot yakan traktör modellerini sizler için araştırdık. Motorin fiyatları zamlandıkça tarım harcamaları da her geçen gün arttı. Devlet bir yandan mazot ve gübre desteği sağlasa da vatandaşlar daha az mazot yakan traktörleri tercih etmeye devam ediyor. Hangi traktör alınır, hangi traktör daha iyi, tüketimi azaltmak için ne yapılmalı, 2022 yılında yakıt cimrisi traktörler hangileridir?

Özel Haber 24.02.2022, 09:47 24.02.2022, 09:53 Mehmet Kurt
En Az Mazot Yakan Traktör Hangisi? Yakıt  Cimrisi Traktörler.

Düşük Mazot Tüketimli Yakıt Cimrisi Traktörler

    Biliyoruz ki mazotun fiyatı arttıkça tarlada kullandığınız traktörün çalışma maliyeti ve onunla birlikte ürünlerin maliyeti de artmaktadır. Devlet mazot ve gübre için destek verse bile, daha az yakıt tüketen bir traktör satın almak yine de faydalıdır. Yakıt cimrisi traktörler ile maliyetleriniz düşer ve daha çok kazanırsınız. Sizler için hazırladığımız bu yazıda en az mazot tüketen traktör modellerini açıklıyoruz.

Dizel Yakıt Tüketimi En Düşük Traktör Markaları

   Traktör yakıtına verilen birçok mali destek olsa da çiftçiler için önemli bir masraf sebebi olduğunu göz ardı etmek doğru olmaz. Öncelikle yakıt tüketimini artıran şeylerden biraz bahsedelim. Yakıt tüketimini düşürmede çok etkili olan ve azaldıkça yakıt tüketimini de azaltan silindir-piston oranı ile başlayalım. Diğer bir faktör ise artan motor devri ve deplasman ile yakıt tüketiminin önemli ölçüde artmasıdır.

   Traktörünüzün patinaj yapması yakıt tüketimini arttırır ve bu da yakıtınızın kalitesine bağlı olarak yakıt ekonomisini iyileştirmede son derece etkilidir. Yakıt enjeksiyonu açısından traktörünüzün özellikleri ve motorunuzun performansı farklılık gösterdiğinden bu faktör yakıt tüketimini de etkiler. Aynı zamanda tekerlek ağırlığı ve tekerlek yüksekliği de uzun süreli kullanımlarda yakıt maliyetini önemli ölçüde artırır. En az mazot yakan traktör söz konusu olduğunda bu özelliklerin tümü belirleyici olmaktadır.

Daha Az Mazot Tüketimi İçin Ne Yapılmalı?

   Yeni bir traktör satın alacağımız zaman, hepimiz onun çekişte büyük ama yakıt harcamasında düşük olmasını isteriz. Sizler için araştırdığımız en az mazot yakan traktör markalarından bahsetmeden önce yakıt tüketimini azaltmak için yapmanız gerekenlerden kısaca bahsedelim. Düşük yakıt tüketimli markalar çiftçinin maliyetlerini düşürür ve daha fazla kâr etmesini sağlar. Aslında, "yakıt cimrisi traktörler" terimi yanlış olur. Çünkü bir traktörün düşük mazot sarfiyatına sahip olmasını etkileyen birden fazla faktör vardır.

  • Tüketimi azaltan temel faktör, her şeyden önce silindir-piston oranıdır. Bu rakamlar düştükçe yakıt harcaması da düşüyor.
  • İlk olarak her motorlu araçta olduğu gibi traktörlerde de motor devri ne kadar yüksek olursa, mazot tüketimi de aynı oranda yüksek olur.
  • Motor ne kadar büyük olursa, yakıt tüketimi o kadar yüksek olur.
  • Traktörün lastik dişlerinde aşınma sonucu kayması ve patinaj yapması aşırı yakıt tüketimine neden olur.
  • Yakıt kalitesi de bu durumu doğrudan etkiler.
  • Yakıt enjeksiyonu ile havadaki oksijen miktarından yararlanıma da doğrudan etkiler. Yani bu durum marka ile değil, traktörün özellikleri ve motorunun gücü ile alakalıdır.
  • Tekerleklerin ağırlığı ve yüksekliği de yakıt tüketimini artırmaktadır.
  • Traktör gücünü artıran ekipmanlar çekiş sırasında fazla mazot harcamasına neden olur ve yakıt tüketimini artırır.

En Az Mazot Yakan Traktör Marka ve Modelleri

Sizler için araştırdığımız ve aşağıda sizler için listelediğimiz düşük yakıt tüketimli traktörlere geliyoruz. 2022 yılı için en hesaplı yakıt cimrisi traktörler şunlardır:

Fendt 415 Vario

   En az dizel tüketen traktörler listemize giren bu traktör 155 beygir güç ve 114 kW güce sahip. Kabin, motor freni, klima, hava yastıklı koltuk gibi özelliklere sahip olan bu araba teknolojik olarak gelişmiş ve güçlü bir motora sahiptir. Bununla birlikte, yakıt tüketimi düşüktür ve mazot deposu oldukça büyüktür. Bu nedenle sürekli dolum ile uğraşmak zorunda kalmazsınız. Satın alırken ek özellikler hakkında soru sormayı unutmayın.

Kubota M40 Serisi

15 ileri ve 15 geri vitese sahiptir, maksimum hızı 37 km/s, çekiş 4 WD'dir. Çift hava filtresi vardır, çekiş gücü yüksektir ve yüksek motor performansı sağlar. Bu özelliklerinden dolayı yakıt tüketimi çok düşüktür. Aynı zamanda kabinin içi de oldukça rahattır.

Valtra N Serisi

   Bu traktör arazide kullanılmak üzere tasarlanmış olup, çok güçlü bir çekme gücüne sahiptir ve aynı zamanda son derece dayanıklı bir traktördür. Sisu Power motoru var. Birçok şanzıman seçeneği sunuluyor, performansı motorun özellikleri ile çok iyi. Motoru dayanıklıdır ve traktörün ısınmasında sorun çıkarmaz. Hızı düşük olduğu için hızı da düşüktür, dolayısıyla yakıtı da çok düşüktür.

2022 Yılında Yakıt Cimrisi Traktörlerde Performans Sıralaması

Piyasada en çok tercih edilen yakıt cimrisi traktörler için mevcut performans sıralaması

2022 yılı için şu şekildedir:

-Fendt 415 Vario

-Kubota M40 serisi

-Valtra N serisi

-Deutz Far 7250 TTV

-Massey Ferguson 260 altın

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35