Polatlı Gezilecek Yerler, Polatlı Nüfusu ve Polatlı Posta Kodu

Polatlı ilçesi özellikleri, Polatlı yapısı, Polatlı tarihi ve Polatlı hakkında merak edilenler.

Polatlı 12.09.2020, 14:44
Polatlı Gezilecek Yerler, Polatlı Nüfusu ve Polatlı Posta Kodu

Polatlı Gezilecek Yerler

Polatlı Ankara’nın gözde ilçelerinden biridir. Burası da merkeze pek yakın değildir ve ilçe hakkında belirli bir eskiye dayalı kaynak bulunmamaktadır. Yalnızca yakın tarihle ilgili yorum yapmak mümkündür. Polatlı’da gezilecek yerler arasında ilk akla gelen Dua Tepe Anıtı’dır. Bu tepe Büyük Taarruz’dan önce düşmandan alınan ilk tepedir.

Tüm Polatlı’ya hakim olan manzarası vardır. Manzaranın güzelliğinin yanı sıra bir de anıt ile heykeller bulunur. Anıtlar üstünde tepede şehit olan 81 kişinin ismi ve bilgisi yazmaktadır. Kayabaşı Mozaiği de M.S. 3. Yüzyılda Roma Dönemine ait zamandan kalmıştır. Gordion Müzesi de Polatlı’nın gezilecek önemli yerleri arasındadır.

Polatlı Halkı Nasıldır?

Polatlı halkı kültürlerin karışmasından ve nüfusun fazlalığından ötürü oldukça koşuşturan bir halktır. Yöresel lezzetlerin üretilmesinde önemli bir yere sahiptir. İlçeye gelenlere cömertçe davranır ve Ankara’nın meşhur lezzetlerinin Türkiye’ye tanıtılması için elinden geleni yapar.

Polatlı Tarihi

Polatlı tarihine ait eski belgeler ya da kalıntılara net bir şekilde rastlanmamakla beraber tarihi bilgiler bulunmamaktadır. 100 yıl öncesine kadar tarihi yorumlamak mümkündür. Polatlı’nın en önemli tarihi olayı Kurtuluş Savaşı’nın en önemli olaylarından biri olan Sakarya Meydan Muharebesi’ne değinmek gerekir. İlçe bu savaş sırasında önemli bir yer olarak tarihe geçmiştir.

Polatlı İlçesinde Ne Alınır?

Polatlı’ya giden birinin Polatlı Kavunu, Polatlı soğanı gibi yöresel tatları mutlaka tatması ve alması beklenmektedir. Ayrıca Polatlı’nın ay çekirdeği de önemli bir tattır.

Polatlı Ankara Arası Kaç Kilometre?

Polatlı Ankara arası mesafe yaklaşık olarak 80 kilometredir.

Polatlı Yol Tarifi

Polatlı’ya gitmek için Ankara merkeze gelmek gerekir. Ankara’dan Polatlı’ya alternatif yollar bulunduğu gibi özel araçla gidilebilir. Ayrıca Ankara’dan belirli saatlerde kalkan otobüslerle de Polatlı’ya gitmek mümkündür.

Polatlı İlçesi Özellikleri

Polatlı Ankara’nın önemli tarihi ilçelerindendir. Birçok eseri vardır ve yine tarihte belirli uygarlıklara Polatlı da ev sahipliği yapmıştır. İlçenin Yöresel Ürün Fuarında tanıttığı bal kavunu, ay çekirdeği ve soğanı oldukça ünlüdür.

Polatlı Posta Kodu

Polatlı Posta Kodu 06900 olarak belirlenmiştir.

Polatlı Nüfusu Kaçtır?

Son nüfus sayımlarına göre Ankara Polatlı nüfusu 125.075 olarak belirlenirken bu nüfusun toplamda 62.599’u erkek, 62.476’sı kadındır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:52
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:42
Yatsı 21:08