PTT Sınav Başvurusu Nasıl Yapılır?

PTT sınav başvurusu ne zaman? PTT sınav başvurusu online nasıl yapılır? PTT sınav başvurusu formu nasıl doldurulur? PTT sınav başvurusu formuna nasıl ulaşılır?

PTT 24.10.2020, 09:11
PTT Sınav Başvurusu Nasıl Yapılır?

PTT tarafından her yıl düzenli olarak personel alımı yapılmaktadır. Bu personel alımlarında belirlenen kriterler bulunuyor. Bu kapsamda kurum tarafından adaylarda bazı şartlar aranıyor. Bu şartlara sahip olan kişiler de sınava girerek PTT personeli olmaya bir adım daha yaklaşıyorlar.

Bu noktada PTT'de çalışmak isteyen kişilerin başvuru şartlarını ve sınav ile ilgili tüm detayları da ayrıntılı olarak bilmeleri gerekiyor. 

PTT Personel Alımı Nasıl Yapılıyor?

PTT tarafından geçen yıl yaklaşık 50 bin kişi alınmıştı. Belirlenen dönemlerde de personel açığını gidermek için çeşitli alımlar yapılıyor. Posta ve Telgraf Teşkilatının görev alanı her geçen gün gelişiyor. Bu kurumun bünyesinde posta, APS ve kurye gönderimleri yapılıyor.

Ayrıca ATM şubelerinden de havale ve hesap işlemleri yapılabiliyor. Tüm bu işlemlerin hızlı ve güvenilir bir şekilde yapılması için personel alımları da hız kazandı. Bu kurumda çalışmak için öncelikle yazılı bir sınav oluyor.

Yapılan bu sınav ile gişe görevlisi, postacı ve uzman yardımcıları alınıyor. Bu alınan kişiler ise puan sıralamasına göre belirleniyor. Sıralama sonrası adaylar mülakata çağırılıyor. 

Personel Alımı Şartları Nelerdir?

PTT'de çalışacak kişilerin alımlarında bazı şartlar bulunuyor. Buna göre kendi sınavını yapan bu kuruma girebilmek için öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekiyor. Aynı zamanda bu kişilerin kamu haklarından mahrum olmaması de gerekiyor.

PTT'de çalışacak erkeklerin ise askerlik hizmetlerini tamamlamış olmaları gerekiyor. Bunun yanı sıra PTT'de çalışacak kişilerin Kamu Personeli Seçme Sınavından da istenilen puanı almış olması gerekiyor. Ayrıca sınava girecek adayların herhangi bir kurumdan da emekli olmamaları gerekiyor. Sınava girecek adaylar gerekli mezuniyet şartlarını sağlamalılar. 

Adaylarda İstenilen Diğer Şartlar Neler?

PTT sınavına girecek olan adayların herhangi bir fiziksel ve ya zihinsel engellerinin bulunmaması gerekiyor. Bunun yanı sıra adayların taksirli suçlardan hüküm giymemeleri bekleniyor. Buna karşın yüz kızartıcı suçlara karışmamaları da çok önemli.

Daha önceki kurumlardan ise yüz kızartıcı suçlar sebebi ile ayrılmamış olmaları gerekiyor. PTT tarafından açılan ilanlarda bulunan şartlara göre işe alımlar yapılıyor. 

Sözlü Sınav İle İlgili Merak Edilenler?

PTT tarafından işe alınacak adayların sözlü sınava girmeleri gerekiyor. Sözlü sınavdaki konular ile değişiklik gösteriyor. Bu sınavda genel kültür, duruş, mukayese gücü, kavrama yeteneği ve özgüven gibi konular değerlendiriliyor. Sözlü sınavda ise adayların başarılı olmaları için 70 puan üzerinde bir puan alınması gerekiyor.

Bu puanın üzerinde puan alan adaylar sıralamaya göre işe alınıyor. Sözlü sınav tarihleri ise kurum tarafından belli dönemlerde ilan ediliyor. Sözlü sınava girecek olan adayların T.C. kimlik belgelerini mutlaka yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

Aynı zamanda PTT'de işe başlamak isteyen adayların mesleki konularda da detaylı bir bilgi sahibi olmaları gerekiyor. Sınavda doğru beyanat vermek de oldukça önem taşıyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03