Adet Düzeni Neden Bozulur?

Sık sık adet görme neden olur? 10 gün önce adet olmak normal mi? Adeti en hizli ne Soker? Sinir stres adeti etkiler mi? 1 ayda 2 kez adet olmak normal mi? 20 günde bir adet olmak normal mi? Adet erken gelirse ne olur? Erken adet olmak orucu bozar mı? İki adet arası süre ne kadar olmalı? Kekik çayı adet getirir mi? Regl olmak için ne yapmalı? Adeti durdurmak için ne yapılması gerek? Spor yapmak adeti erken getirir mi? Strese bağlı Adet gecikmesi kaç gün sürer? Miyom adet düzensizliği yapar mı?

Sağlık 09.11.2020, 12:11
Adet Düzeni Neden Bozulur?

Bayanların vücut sağlıkları için düzenli bir şekilde yaşamaları gereken adet dönemleri bayanlar için çok önemlidir. Bu dönemin sorunsuz geçmesi ve sağlıklı bir süreç olarak geçirilmes gerekmektedir.

Rutin adet dönemlerinin sarkması, gecikmesi ya da hiç yaşanmaması birçok sağlık sorununu ortaya çıkarmaktadır. Normal giden bir adet sürecinin herhangi bir sebepten dolayı aksaması ya da bozulması sonucunda bu durumda psikolojik olarak da sıkıntılar yaşanabilmektedir.

Nedenini Araştırın

Rutin giden adet döneminizin bozulması ya da gecikmeye girmesi ya da herhangi bir sebepten dolayı adet olamama gibi bir durum yaşıyorsanız öncelikli olarak bu durumun sebebini araştırmanız gerekmektedir. Bu süreçte bir doktor kontrolü şart olmaktadır.

Stres Çok Önemli

Stresli bir yaşantınız varsa belirli dönemlerde adet döneminizin sekteye uğraması gayet normal kabul edilmektedir. Stresle başa çıkma yöntemlerini bulmanız gerekmektedir.

Bu süreçte adet dönemlerinizin olumsuz etkilenmesi halinde eğer bu durum sık sık yaşanıyorsa ve sizi olumsuz etkiliyorsa bu durumda mutlaka bir uzmana danışın. Sonuçta regl dönemlerinde vücut yenilenerek vücuttaki zararlı maddeler kanama yolu ile dışarı atılıyor ve bu süreci yaşamamak tüm o toksinlerin vücutta birikmesine yol açıyor. Bu da sağlık için olumsuz durumlar ortaya çıkarıyor.

Ağrı Kesicilere Dikkat

Sürekli ve bilinçsiz bir şekilde ağrı kesici almak da vücut dengenizi bozabilir. Herhangi bir ağrı yaşadığınızda geçmesini beklemek yerine sürekli ağrı kesicilere başvuruyorsanız bu durumda da adet döneminiz olumsuz etkilenebilir. Bu nedenle ağrı kesicileri kontrollü bir şekilde almanız gerekmektedir.

Adet Düzeni Bozulduktan Sonraki Süreç

Düzenli adet dönemi yaşayan kişiler bu sürecin bozulması ile birlikte çeşitli olumsuzluklar yaşayabilir. Vücut belirli günlerde adet yaşamaya alıştığı için regl olması gereken dönemde regl olamayan bayanlar da aşırı bir agresiflik, psikolojik durumlar, şiddetli karın ağrıları yaşanabilir.

Bu nedenle adet dönemi bozuklukları ciddiye alınması gereken durumlardır. Bu dönemin normal sağlık sürecinde olması gereken bir süreç olduğu unutulmamalıdır. Böyle dönemlerde bir uzman eşliğinde gerekirse tıbbi tedavi yöntemleri uygulanarak bu sürecin atlatılması gerekmektedir. Aksi halde ileriye dönük daha ciddi sorunlar ile karşılaşılabilir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36