Canan Karatay itiraf etti: Baklava yiyorum

Prof. Dr. Canan Karatay’ın sağlık tavsiyeleri birçok kişi tarafından ilgiyle takip edilmekte.

Sağlık 27.04.2022, 12:26 İrem Durak
Canan Karatay itiraf etti: Baklava yiyorum

Canan Karatay itiraf etti: Baklava yiyorum

Prof. Dr. Canan Karatay’ın sağlık tavsiyeleri birçok kişi tarafından ilgiyle takip edilmekte. Şekerin zehir olduğunu, bağışıklık sistemini çelik gibi güçlü yapmak için bol bol kelle paça çorbası içilmesi gerektiğini ifade eden Canan Karatay, yumurtanın sarısı için de benzer bir açıklama yaptı. Uzun yaşam için obeziteden, şekerden ve ekmekten kaçınılması gerektiğini her defasında ifade eden Canan Karatay’dan baklava itirafı geldi.

Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı ve uzun yaşam için dikkat çeken uyarıları ile gündemden bir türlü düşmüyor.

Canan Karatay, karbonhidrat içerikli besinlerin tüketilmemesi gerektiğini ifade ederek "Esas su tutan, metabolizmayı yok eden karbonhidratlardır. O yüzden ekmek yemeyin diyoruz. Şeker zehirdir" şeklinde konuştu.

EN BÜYÜK YALAN

Karatay, kelle paçanın çok büyük bir zırh içerdiğini belirterek "Antikorların yapısı protein, yağ ve sudur. O yüzden kelle paça yiyin diyoruz. Bağışıklık sistemini en çok güçlendiren zırhtır. Kelle paça ve yumurtanın sarısı dahil hiçbir şey kolesterolü yükseltmez. En büyük yalanlardan biridir bu. Yediğimiz hiçbir şey yükseltmez. Esas tehlike şekerdir. Şekerin yükselttiği ürünlerdir" ifadelerini kullandı.

"BAKLAVA YERİM"

Tatlının oranında tüketilebileceğini anlatan Karatay "Sağlıklı bir insan aşırı olmamak şartıyla tatlı tüketebilir. Süt tozuyla yapılmamış olan dondurma yerim ben. Bayramdan bayrama ise baklava yerim ben" dedi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12