Detoks Nedir? Detoks Faydaları Nelerdir? Dektoks Çeşitleri

Detoks suyu nasıl yapılır? Detoksu nasıl yapılır? Detoks suyu nedir ne işe yarar? Detoks içeceği ne zaman içilmeli? Detoks suyu dolaba konur mu? Kabak detoksu nasıl yapılır? Detoks suyu günde kaç bardak içilmeli? Elmalı detoks suyu ne işe yarar? Detoks suyu yağ yakar mı? Yağ yakıcı detoks suyu nasıl yapılır? Yağ yakıcı su nasıl yapılır? Detoks ne kadar sürer? Tarçınlı detoks suyu nasıl hazırlanır? Limonlu detoks suyu nasıl hazırlanır? Suyu içebilmek için içine ne konur? Kabak detoksu ayda kaç kere yapılır? Detoks suyu haftada kaç kilo verdirir? Detoks suyu ne kadar süre içilmeli? Limon suyu yağları yakar mı? Elmalı Tarçınlı Su nasıl yapılır? Elmalı tarçınlı su ne işe yarar?

Sağlık 30.10.2020, 12:12
Detoks Nedir? Detoks Faydaları Nelerdir? Dektoks Çeşitleri

Kadın erkek her bireyin beslenme ve yaşam şekli nedeni ile zaman zaman detoksa ihtiyacı olur. Yoğun çalışma saatleri, çabuk yenilen yemekler, kalorili yemekler ve tuz vücutta çeşitli şekillerde ödem oluşmasına neden olur. Bu ödemlerden kurtulmak için ise farklı yöntemler ve içerikler ile dekotks uygulamaları yapılabilir.

Her zaman yorgun olmak fazla kilolu hissetmek gibi nedenler yanı sıra eklem ağrıları da eşlik ediyor ise sıkı bir detoks programı uygulanmalıdır. Aynı zamanda ödemler zamanla kabızlık ve sindirim sistemi bozukluklarına neden olur. Tansiyon yüksekliği, adet öncesi gerginlik, her ay soğuk algınlığı yaşamak da ödemlerin etkisidir.

Detoks Çeşitleri

Detoks; ödemlerin vücuda zarar vermeden atılması yöntemidir. Toksinlerin dışarıdan gelip gelmemesinin bir önemi yoktur. Dekoks çeşidi olarak ise iki farklı sistem bulunur.

  1. Antioksidan sistemi
  2. Karaciğerin detoksifikasyon

Detoks Neden Yapılmalıdır?

Çevre kirliliği, kötü beslenme alışkanlığı ve hareketsiz yaşam sebebi ile ortaya çıkan toksinlerden arınma ihtiyacı günümüzde şart hale gelmiştir. Detoks toksinler ile birlikte birçok problemi çözen bir yöntemdir. Bu sorunlar;

  1. Sebepsiz şekilde gelişen baş ağrıları,
  2. Sürekli yorgun hissetme,
  3. Sindirim sisteminde yaşanan sorunlar,
  4. Uyku düzensizliği,
  5. Solgun bir cilt ortaya çıkması

Şeklinde sıralanmaktadır.

Detoks Nasıl Yapılır?

Vücudun arınması gerekliliğinde kullanılan detoks ile deri, böbrek, akciğer, bağırsaklar ve karaciğer organlarıdır. Nefes, idrar ve ter yolu ile günlük biriken toksinler vücuttan atılır. Ana arınma organımız olan karaciğer sistemin temel organıdır. Toksik maddeleri suda çözen ve idrara ya da dışkıya karıştırır. Eğer karaciğer bu görevini gerektiği gibi yapamaz ise böbrekler ve bağırsaklarda bu maddeler takılır. Dışarı atılamaz.

Karaciğer fazla miktarda toksin ile mücadele etmek zorunda kalır ise detoks sistemi işlemez. Bu durum aynı zamanda gereken kadar vitamin ve minerallerin bulunmaması demektedir.

Detoks Suyu Nedir?

Besin değeri korunarak, sebze, meyve, kuruyemiş ve meyvelerin sularının sıkılması ile detoks suyu hazırlanır. Suyu hazırlarken içerikle yer alan malzemelerin toksin atmaya besinlerin karaciğer ve diğer organlara erişmesi sağlanır. İdeal kilo oranı da bu toksinlerin vücuttan atılması ile gerçekleşir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12