HPV Testi Nedir? Nasıl Uygulanır?

HPV Testi Nedir? Nasıl Uygulanır?

Sağlık 14.09.2022, 15:00 Sponsorlu icerik
HPV Testi Nedir? Nasıl Uygulanır?

Cinsel ve aynı zamanda ortak eşya kullanımı ile ortaya çıkan enfeksiyon hastalığıdır.

HPV Virüsü (Sürüntü) Nasıl Alınır?

Hpv testi için vajina bölgesinden sıvı alınır ve steril şekilde tüplere koyularak laboratuvara gönderilir.

HPV Testi Nasıl Uygulanır? Kimlere Uygulanmalı?

Cinsel hayatı aktif kişilere bulaşma olasılığı daha yüksek olduğu için uygulanır. Cinsiyet ayrımı bulunmamaktadır. Vajinadan alınan sıvı örneği veya kişinde siğil bulunuyorsa hpv testi yapılması uygulanabilmektedir.

HPV Nasıl Bulaşır? Kimlerde Görülür?

Ortak kullanılan eşyalar özellikle havlu, kıyafet gibi eşyalardan bulaşabilmektedir. Temas yolu ve cinsel ilişki bulaşma riskini daha da arttırmaktadır. Kadın ve erkeklerde görülebilmektedir. 

HPV Pozitif Ne Demek? HPV Negatif Ne Demek?

Hpv testi pozitif çıktığında kişilerin tedaviye başlamaları gerekmektedir. Belirli süre aralıklarında da testi tekrarlaması ve kişilerin kontrollere gelmesi gerekmektedir. Testleri negatif çıkan kişilerin ise hastalığı bulunmamaktadır. Bu yüzden tekrar teste ve tedaviye gerek görülmemektedir.

HPV Pozitif Belirtileri Nelerdir?

Kişilerde cilt sorunları meydana gelebilmektedir. Özellikle siğil ile kendisini gösteren bir rahatsızlıktır. Fakat çoğu bireyde bir belirti olmadan da ortaya çıkabilmektedir.

Check Up Öncesinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Check up öncesinde testlerin doğru çıkması için check up da dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar bulunmaktadır. İlk olarak kullanılan tüm ilaçlar doktora bildirilmeli ve bırakılması gerekenler bırakılmalıdır. İşlem aç karnına gerçekleşmektedir. Üç gün kadar öncesinde sigara, alkol ve kafeinli içeceklerin tümü tüketilmemelidir.

Check up Nedir?

Belirli zaman aralıklarında uygulanarak vücut içerisinde bulunan kendi belli eden veya etmeyen tüm rahatsızlıkları belirlemede kullanılır. Yapılan testler sayesinde kişilere erken teşhis koymak mümkündür. Bu yüzden belirli zaman aralıklarında da olsa tüm bireyler check up yaptırmalıdır.

Check up Neleri Kapsar?

Yapılmak istenen işlemlerin tamamı muayene sonrasında doktor tarafından belirlenmektedir. Kişinin yaşı, genetik durumu ve sigara alışkanlığı eklenecekler testler üzerinde oldukça etkilidir. Kan testleri paketlerde olsa da kanser veya özel rahatsızlıklar için pakete ekleme yaptırmak gereklidir.

Check up Nasıl Yapılır?

İşlemler için kişi muayene olur. Muayene sırasında kullanılan ilaçlar ve zararlı alışkanlıklar doktora bildirilmelidir. Kişide aynı zamanda kronik rahatsızlık bulunuyorsa atlanmamalıdır. Doktor muayene sonrasında kişiye uygun olan testleri seçerek uygulanması için kişiye yönlendirir. Her test için kan, röntgen, mr gibi seçenekleri kişi yaptırır. Sonrasında doktor sonuçlara bakarak kişiye bilgi vermektedir.

Check up Paketleri Nelerdir?

Paketler yaşlara ve cinsiyetlere göre kişilerde meydana gelebilecek rahatsızlıklara göre ayrılmıştır. Kişi isterse ve doktor da gerekli görürse paketlere ek olarak testler eklenebilmektedir.

Check up Ne Kadar Sürer?

Check up testlerinin tamamını yaptırmak iki ila üç saat sonuçların çıkması ise bir haftayı bulabilmektedir.

Check up Neden Yaptırmalısınız?

Genel sağlık durumunu öğrenmek ve bir hastalık durumunda erken teşhis için yaptırılmalıdır.

Ultrason nedir?

Birçok kadın hastalığının teşhisi için kullanılan ultrason aynı zamanda da bebeklerin gelişimini gösteren bir görüntüleme sistemidir.

Ultrason hangi hastalıklarda kullanılır?

Hamile kadınlarda bebeğin gelişimini görüntülemek için aynı zamanda rahim kanseri gibi şüphe duyulan hastalıklarda uygulanmaktadır.

Ultrason nasıl uygulanır?

Bölgeye ilk olarak jel sürülür. Bu jel sayesinde başlık kolay bir şekilde kayar ve görüntüleme meydana gelir.

Ultrasona Öncesi Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Ultrason öncesinde dikkat edilmesi gereken bir durum bulunmaz. Kişilerde özel bir durum bulunuyorsa açlık durumlarına göre görüntüleme yapılabilir.

Ultrason Ne Kadar Sürer?

Ultrason yarım saat ila bir saat arasında sürmektedir.

Ultrason Sonuçları Ne Zaman Alınır?

Ultrason görüntüleme sistemi olduğu için sonuçlar hemen çıkmaktadır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 09 Mayıs 2024
İmsak 03:52
Güneş 05:32
Öğle 12:50
İkindi 16:42
Akşam 19:58
Yatsı 21:31