İftardan sonra aşılama devam ediyor mu?

Ramazan ayının gelmesiyle beraber en çok merak edilen konulardan biri aşılama oldu

Sağlık 21.04.2021, 16:02 İrem Durak
İftardan sonra aşılama devam ediyor mu?

İftardan sonra aşılama devam ediyor mu?

Ramazan ayının gelmesiyle beraber en çok merak edilen konulardan biri aşılama oldu. Peki İftardan sonra aşılama devam ediyor mu?

Ankara Şehir Hastanesi'nde ramazan ayı içerisinde iftardan sonra da yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı aşılama işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. Aşı sırası gelenlerin randevusunu iftar saatinden sonrasına bırakan vatandaşlar aşılarını hastane içerisinde yaptırabiliyor.

Ankara Şehir Hastanesi hemşireleri arasından Emre Özçelik, gerçekleştirdiği açıklamada, hızlı bir biçimde vatandaşları bekletmeden ve aşı dozlarını ziyan edilmeden aşı uygulamasını sürdürdüklerini belirtti.

Ramazan ayının başladığından bu yana yoğunluğun biraz azaldığını belirten Özçelik, "Özellikle iftar saatinden sonra gruplar halinde vatandaşlar gelmeye devam ediyor. Aşıya olan ilgi bugünlerde beklediğimiz şekilde. 2 bin-2 bin 500 civarında günlük olarak BioNTech aşısı uygulanıyor." dedi.

Aşısını olan vatandaşlardan Ayşe Yazıcı da bir okulda müdür yardımcısı olarak görevini gerçekleştirdiğini aşı olmayı çok istediğini ve yaklaşık olarak bir aydır sırasının gelmesini beklediğini belirtti.

Yazıcı, sürekli olarak halkla iletişim halinde olduğunu belirterek "Hasta olanları görüyordum, çok korkuyordum, bu durumdan endişeleniyordum ve kendimin de hasta olacağını sanıyordum. Kendimi çok korudum fakat bugün aşı oldum. Herhalde bundan sonra Kovid-19`dan kurtulmuşum gibi geliyor bana. Hiçbir zaman aşı olmaktan çekinmedim. Oruçlu olduğumdan dolayı iftardan sonrasına aldım aşı randevumu. Bu süreç içerisinde emeğini bizden esirgemeyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`ya ve Milli Eğitim Bakanım Ziya Selçuk`a teşekkürlerimi sunuyorum." şeklinde konuştu.

"İnşallah virüsten kısa zamanda kurtuluruz"

Hastanede aşısını olan Şengül Toksoy da "Buradaki amacımız sadece kendimizi değil, çevremizdekileri de korumak. Bundan dolayı aşımı yaptırdım. Yine maske, mesafe ve hijyene dikkat etmeyi sürdüreceğiz. Ramazandan ötürü gündüzleri oruçluyuz. `orucu açtıktan sonra aşımızı yaptıralım` dedik. İnşallah virüsten en kısa vakitte kurtuluruz, aşı da etkili olur." dedi.

Murat Çömez de dünya geneline yayılan bu virüsten bir an önce kurtulmak istediklerini herkesin de bunu ümit ettiğini söyleyerek şöyle konuştu: "Biz de bu ümitle geldik. Hastalığa şu ana dek kapılmadım fakat kapılan arkadaşlarım bulunuyor. Ne derece zorluk çektiklerine şahit oldum. Ben de bu zorluğu çekmemek adına geldim aşımı yaptırdım. Herkese tavsiye ediyorum. Gündüz oruç tuttuğum için iftardan sonra geldim."

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03