Kısırlık görme ya da işitme kaybına yol açabilir

En yaygın cinsel yolla bulaşan hastalıklar ile hastalık belirtileri açıklandı.

Sağlık 29.06.2022, 21:39 İrem Durak
Kısırlık görme ya da işitme kaybına yol açabilir

Kısırlık görme ya da işitme kaybına yol açabilir

En yaygın cinsel yolla bulaşan hastalıklar ile hastalık belirtileri açıklandı. Dünyanın dört bir tarafında her gün milyonlarca cinsel yolla bulaşıcı olan enfeksiyon teşhisi konuyor. Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar (CYBE) tedavi edilmediği zaman diğer kronik durumların yanı sıra kısırlığa, pelvik inflamatuar hastalığa ve görme ya da işitme kaybına neden olabilir.

Cinsel yolla bulaşmakta olan enfeksiyon (CYBE) vakaları giderek arttıkça, bunların nasıl yayıldıklarını ve semptomlarını bilmek sağlığınız adına koruyucu olabilir. ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi (CDC)'ye göre, öncelikli olarak cinsel ilişki yoluyla yayılmakta olan düzinelerce cinsel yolla bulaşan enfeksiyon bulunur.

En yaygın dört enfeksiyon ise bel soğukluğu, klamidya, frengi ve trikomoniyazdır. Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) göre her yıl tahmini 374 milyon enfeksiyon vakası teşhisi konulur.

KANSER RİSKİNİ ARTIRABİLİR

Insider’ın haberine göre; Cinsel yolla bulaşan enfeksiyon (CYBE) tedavi edilmezse dış gebelik ve pelvik inflamatuar hastalıklara kısırlık, işitme veya görme kaybı gibi durumlara yol açabilir.

Bazı cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar (CYBE) ayrıca bir kişinin servikal, vulvar, vajinal, penil veya anal kanser riskini artırabilir. Cinsel yolla bulaşan enfeksiyon (CYBE) önlemek için cinsel ilişki sırasında prezervatif kullanabilirsiniz. Aynı zamanda HPV ve Hepatit B aşısını yaptırarak korunabilirsiniz.

Cinsel yolla bulaşan enfeksiyon (CYBE) şikâyetiniz varsa mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tedavi için yine bir uzman tarafından yazılan reçeteyi uygulayınız.

EN YAYGIN CİNSEL YOLLA BULAŞAN ENFEKSİYONLAR

•             HPV

•             Herpes Virüsü

•             Frengi

•             Hepatit

•             Trikomoniasis

•             Gonore

•             Klamidya

•             HIV

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10