Koronavirüsün 4 yeni belirtisi daha ortaya çıktı!

İspanya'da gerçekleştirilen bir çalışmada; koronavirüs hastalarında tat kaybı ile ilintili olarak dilde büyüme, dil üzerinde yara ve bir de avuç içlerinde ve ayak tabanlarında yanma hissi ile soyulma şeklinde yeni belirtileri ortaya çıktı.

Sağlık 27.01.2021, 10:20 İrem Durak
Koronavirüsün 4 yeni belirtisi daha ortaya çıktı!

Koronavirüsün 4 yeni belirtisi daha ortaya çıktı!

İspanya'da gerçekleştirilen bir çalışmada; koronavirüs hastalarında tat kaybı ile ilintili olarak dilde büyüme, dil üzerinde yara ve bir de avuç içlerinde ve ayak tabanlarında yanma hissi ile soyulma şeklinde yeni belirtileri ortaya çıktı. Koronavirüsün 4 yeni belirtisi daha ortaya çıktı.

Dünyanın her yerini kasıp kavuran ve neredeyse her ülkede yüzbinlerce insanı etkileyen koronavirüs salgını hız kesmeden devam ediyor. Mutasyona uğraması ile daha hızlı bulaşıcı hale gelen koronavirüsü can almaya devam ediyor. Bir de koronavirüsün yeni belirtileri her geçen gün artıyor ve insanların korkulu rüyası haline geliyor. Koronavirüsün 4 yeni belirtisi daha ortaya çıktı. Hastalarda görülen bu belirtilerin nedeni koronavirüse bağlandı. Her geçen gün belirti sayısı artan koronanın tek çözümü aşılama olarak görülse de aşı yaptırma hızları ülkelerin bazılarında yavaş seyrediyor.

İspanya'nın başkenti Madrid'deki La Paz Üniversite Hastanesi ile Madrid Sağlık Hizmetleri departmanına bağlı bulunan doktorların gerçekleştirdiği bir çalışmada, Covid-19'un belirtilerinin dil üzerinde, ayak tabanlarında ve avuç içlerinde de görülebileceği duyuruldu.

Dilde Büyüme Oluşuyor, Dil Üzerinde Yara Belirtisi Gerçekleşiyor

Madrid'de bulunan fuar alanında Nisan 2020'de kurulu olan bir sahra hastanesinde tedavi gören Covid-19 hastaları üzerinde gerçekleştirilen araştırmalarda, "tat kaybı ile ilintili olarak dilde büyüme, dil üzerinde yara ile pürüzlerin de Covid-19 belirtilerinden biri olduğu" iddiası atıldı.

Araştırmada, öksürük, daha çok ateş, aşırı halsizlik ile kendini belli eden Covid-19'un aynı zamanda "avuç içlerinde ve ayak tabanlarında yanma hissi, soyulma ile kızarıklıkların başladığı küçük lekelerle de belirti gösterebileceği" belirtildi.

Koronavirüsün Daha Önce Tespit Edilen Belirtileri

Ateş

Nefes darlığı ya da nefes alma güçlüğü

Öksürük

Üşüme

Ciltte kızarıklık

Tat ve koku alma kaybı

Üşümeyle birlikte tekrar eden titreme

Baş ağrısı

Kas ve eklem ağrıları

Boğaz ağrısı

Ciltte döküntü ya da el veya ayak parmaklarında renk değişimi

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36