Kuş Yemi Bitkisi Nedir?

Kuş yemi bitkisi ile ödem atmak, diyet yapmak ve kilo vermek mümkündür. Kuş yemi bitkisi hakkında detaylı bir içerik hazırladık.

Sağlık 19.08.2020, 09:22
Kuş Yemi Bitkisi Nedir?

Kuş yemi olarak bilinen ve kuşlar için tercih edilen yiyecek olan kanarya adalarındaki çimenin harmanlanmış tohumlarından oluşan bu bitki dünyanın birçok yerinde ünlüdür. Ancak kuş yemeği az bilinen gerçek ise insanların da kuşyemi yiyebildiği gerçeğidir. Bu besin çok sağlıklı ve çeşitli vücut problemlerinde kullanılmaktadır.

Çok fazla sayıda uzman tarafından bu faydalar kabul edildiğinden dolayı kuş yemi çeşitli diyetlerde tamamlayıcı olarak kullanılmaktadır. Kuş yeminin vücuttaki çok miktardaki sıvıyı yok etmesi, kolesterol seviyesini kontrol altında tutması ve hatta diyabet hastalığına karşı mücadele etme ve faydalı olduğu bilinmektedir.

Kuş Yeminin Besin Değeri

Boyu oldukça ufak olan bu bitkinin faydaları şaşırtacak derecededir yalnızca 100 gram yendiğinde;

  • 212 kilo kalori
  • 55 gram karbonhidrat
  • 14 gram protein
  • 50 miligram kalsiyum
  • 300 gram fosfor
  • 2 gram yağ

Kuş Yeminin Sağlığa Olan Faydaları

Dikkat çekici olan bu besin düzenli şekilde tüketildiğinde sağlığı çeşitli yollardan geliştirmeye yardımcıdır. Lipaz olarak bilinen ve atardamarları temizlemeyi uyaran enzim içerdiğinden dolayı kolesterol gibi zararlı yağları yok etmektedir. Bununla birlikte obez veya kilosu fazla olan hastaların vücut ağırlığının üzerinde etkisi bulunmaktadır.

Şöyle ki vücutta bulunan depolanan yağların yakılmasını desteklemektedir. Örnek olarak selülit ya da göbek gibi problemli olan bölgeleri hedef almada harika bir yoldur. Ancak kuş yemi yüksek oranda antioksidan içermektedir ve bu sayede serbest şekilde bulunan radikallerin faaliyet gösterdikleri alanları durdurup cilt ve bedene fayda sağlamaktadır.

Ödem gibi yaygınca görülen sorunları iyileştirmek adına idrar sökücüdür. Bir de Buna ek olarak iltihap önleyici olduğundan dolayı Pankreas ve karaciğer korumakta etkilidir. Pankreasın işlemesinde uyararak kan şekerini kontrol etmede ve diyabetle mücadele etmede faydalıdır.

Kuş Yemi Nasıl Tüketilir?

Birçok insan salatası, çorbasına ve smoothie içerisine tohum eklemeyi sevmektedir. Büyük bir çoğunluk tohumlar ile beraber sebze sütleri veya sebze suları yapmayı tercih etmektedir. Daha iyi bir kolesterol için kuş yemi sütü tüketilmesi Uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.

Süt diyeti eklenecek s esas amaç Kolesterolü kontrol altına almak olmalıdır ve her sabah Uyandıktan sonra mide boşken bir bardak içilmeli ve ikinci bardakta uyumadan önce tüketilmelidir. İdrar söktürücü olduğundan dolayı sıkça idrara çıkmak normal bir durumdur. Bu rejim üst üste 3 hafta veya ihtiyacı olduğu düşünüldüğü süre kadar uygulandıktan sonra düzenli bir şekilde getirildiğinde oldukça faydalı olacaktır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03