Labioplasti Nedir ve Neden Uygulanır?

Labioplasti Nedir ve Neden Uygulanır?

Sağlık 12.08.2022, 10:03 15.08.2022, 13:16 Sponsorlu icerik
Labioplasti Nedir ve Neden Uygulanır?

Vajina estetiği olarak bilinen labioplasti, vajinada bulunan iç dudaklardaki şekil bozukluğunun düzeltilmesine dair yapılan bir müdahaledir.

İç dudakların dış dudakların dışına taşacak büyüklükte olması ve asimetrik görüntü oluşturan durumlarda uygulanır.

Labioplasti Kimlere Yapılır?

Genital estetiğine öne veren herkes labioplasti operasyonlarını geçirebilir. Vajina iç dudaklarının dış dudaklarına sarkmış olması işlevsel olarak herhangi bir probleme yol açmasa da psikolojik açıdan iyi hissetmek isteyen her kadın bu vajina estetiği yaptırabilir.

En İyi Labioplasti Tekniği Hangisidir?

Genellikle labioplasti operasyonu için uygulanan birçok teknik bulunuyor. Parsiyel rezeksiyon özellikle en sık uygulanan tekniklerden biridir. Estetik vajina görüntüsü isteyen kişiler için bu yöntem uygulanmaktadır.

Labioplasti Ameliyatı Fiyatları

Uygulanan teknikler ve anestezi şekli labioplasti ameliyatı fiyatlarını değiştirmektedir.

İsteğe bağlı bir estetik uygulaması olduğu için devlet hastaneleri ameliyat ücreti karşılamamaktadır. Özel hastaneler labioplasti hakkında detaylı bilgi vermektedir.

Kürtaj Nedir?

Rahim içerisinde oluşan bebeğin tıbbi müdahale ile alınması ya da düşüklerden sonra rahim içinde kalan parçaların kazınarak alınması işlemidir.

İstenmeyen gebelikleri sonlandırmak için tercih edilen yöntemlerden biri olan kürtaj, bazı durumlarda zorunlu durumlarda da gerçekleştirilebiliyor.

Geçmişte daha farklı materyaller kullanılarak yapılan bu işlem, günümüzde yaygın olarak vakum yöntemi kullanılarak yapılıyor.

Her operasyon öncesi uygulanan rutin tetkiklerin sonucunun kürtaj için elverişli olması durumunda işleme başlanır.

Kürtaj Hangi Durumlarda Yapılır?

Bazı gebeliklerde gebelik kesesinin oluşmasına rağmen bebek görülmez. Kesenin alınması için ise kürtaj yapılması gerekir.

Düşükten sonra rahimde bazı kalıntıların kalması olasıdır.  Kalıntıların temizlenmesi için tercih edilen yöntem kürtajdır.

İstem dâhilinde istenmeyen hamileliklerde 10. haftayı geçmemiş olan kişiler kendi iradeleri ile bebek aldırma operasyonu geçirebilirler.

Kürtaj Öncesi Hastanın Dikkat etmesi ve Yapması Gerekenler

Kürtaj öncesi hastaların diğer operasyonlarda olduğu gibi 6-7 saat öncesinden bir şey yiyip içmemiş olması gerekiyor. Anestezi altında yapılacağı için mutlaka sürekli kullanılan ilaçlar hakkında bilgi verilmelidir.

Kürtaj sonrası neler yapılmalı? Nelere Dikkat Edilmeli?

Kolay bir işlem olmasından dolayı kürtaj sonrası kişileri çok fazla ağrılı ve sızılı bir süreç beklemiyor. Birkaç gün istirahat etmenin ardından normal hayata kısa zamanda dönmek mümkündür.

İşlem sonrası ilk gün kasıklarda kramp ve yoğun kanamaların görülmesi normaldir. Kanama ve ağrı kişiden kişiye değişen bir durumdur. Aşırı olması durumunda mutlaka doktora bildirilmelidir.

Kürtaj Fiyatları

Kürtajın nedenlerine bağlı olarak fiyatları da değişkenlik gösteriyor. Yasal prosedürler altında gerçekleşmesi uygun olan kürtajın güvenilir hastane ortamında olması çok önemlidir.

Seçilen doktor ve kürtajın hangi yöntemlerle yapılacağı gibi etkenlerde kürtaj fiyatlarının artmasındaki başlıca unsurlar arasında yer alıyor.

Kızlık Zarı Nedir? Anatomik Yapısı Nasıldır?

Vajinanın hemen girişinde bulunan kızlık zarı, kalınlığı yaklaşık 3 mm olan bir doku parçasıdır.

Anatomik yapı itibariyle küçük dudakları andırmasının yanı sıra orta bölümü açık bulunur ve adet sıvısı ve çeşitli akıntılar bu açıklıktan dışarı atılır.

Kızlık Zarı Muayenesi Neden Yapılır?

Kızlık zarı cinsel deneyimin yaşanıp yaşanmadığına dair doktor muayenesinde anlaşılabilecek yapıdadır.

İlk cinsel ilişki sonrası yırtılma olarak adlandırılan kızlık zarı, erkek egemenliği altındaki toplumlarda sıklıkla bekâret muayenesiyle kontrolü sağlanmaktadır.

Bekâret söz konusu olmadığında kızlık zarı dikimi operasyonu ile tekrar kızlık zarı dokusu sağlanmaktadır.

Kızlık Zarı Dikimi Yöntemleri

Çeşitli nedenlerden dolayı bekâretini kaybetmiş olan pek çok genç kız, kızlık zarı dikimi operasyonu geçirmeyi tercih ediyor.

Birçok yöntemin bulunduğu bu operasyonda üç farklı sistem bulunuyor. Flep operasyonu, Mikro cerrahi ile primer onarım ve vajina daraltma işlemi ile birlikte primer onarım yöntemleri bulunuyor.

Uygulanan yöntem neticesinde kızlık zarı dikimi geçici ya da kalıcı olarak işlev görebiliyor.

Kızlık Zarı Dikimi Mümkün Mü?

Günümüz tıp olanakları dahilinde kızlık zarı dikimi mümkündür. Bu alanda hizmet veren jinekologlar genel bir muayene sonucunda kişilere hangi yöntemin ne zaman yapılması gerektiğine dair bilgi verir.

Birçok kadının kendi tercihi olarak yaptırdığı kızlık zarı dikimi zarın daha önce bozulup bozulmadığının anlaşılmamasını sağlıyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:52
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:42
Yatsı 21:08