Marketten Alınan Süt Isıtılır Mı?

Market sütü kaynatılır mı? Market sütü kaynatmak gerekli midir? Market sütü kaç daika kaynatılmalıdır?

Sağlık 08.10.2020, 11:50
Marketten Alınan Süt Isıtılır Mı?

Markette satılan çok sayıda kutu ve şişe süt bulunuyor. Marketten alınan sütlerin ısıtılması konusunda ise, bazı ev hanımları tereddütte kalıyorlar. Özellikle almış oldukları kutu sütleri yoğurt yapmak için kullanmak isteyenler, ısıtılıp ısıtılmayacağı hakkında bilgi sahibi olmak istiyorlar. Bu sebeple yazımızı iyi okumanız, size bu konuda bilgi verecektir.

Market raflarında kutu içerisinde satılan sütler, bazı işlemlerden geçerek pastörize edilmiş sütlerdir. Marketten almış oduğunuz sütleri yoğurt yapmak için kullanmanız doğru değildir. Çünkü pastörize edilmiş sütten yoğurt olması çok zordur ve maya tutmuyor olmasıdır.

Maya tutmayan sütler ise yoğurt olmaya uygun değildir. Bu yüzden marketten almış olduğunuz sütü yoğurt dışında içmek için kullanmak istiyorsanız, ısıtabilir ve tüketebilirsiniz.

Marketten Alınan Sütü Isıtmadan İçmek Zararlı Mıdır?

Markette kutu içerisinde veya şişe olarak satılan ve pastörize edilmiş sütleri içmenizde bir sakınca yoktur. İster bu sütleri soğuk olarak, isterseniz de sıcak olarak ısıtabilir ve rahatlıkla içebilirsiniz. Sütü ısıtmadan içmek sizlere her hangi bir sağlık sorunu oluşturmayacaktır.

Dikkat etmeniz gereken şey ise, kutu içerisinde olan ve içmek için aldığınız sütlerin son kullanma tarihlerine dikkat etmeniz olacaktır. En önemlisi ise, açıldıktan sonra çok fazla ağzını açıp bırakmadan dolabınızda saklamak ve içmek istediğinizde ısıtmanız en uygun olandır. İçmek için ısıtmak istediğiniz kutu sütleri ise, çok fazla değil de ılık olarak tüketmeniz en doğru olan yöntemdir.

Marketten Alınan Sütlerin İnsana Olan Faydaları

Marketten satın aldığınız kutu veya şişe içerisinde pastörize edilmiş olarak bulunan sütlerin insan sağlığına oldukça fazla faydası vardır. Süt içmenin yaşı olmadığı gibi, faydası ise genel olarak herkes üzerinde olmaktadır. Marketten almış olduğunuz sütü bebeklerinize ılık bir şekilde ısıttıktan sonra içirirseniz, kemik gelişimi için çok faydalar sağlarsınız.

Çünkü pastörize market sütleri, insanların içmeleri ve özellikle bebeklerin gelişimleri için önemli bir yer teşkil ediyor. Sabah ve akşam yatarken bebeğinize veya çocuğunuza içireceğiniz pastörize market kutu sütü, kendisine çok fayda sağlayacaktır. Yetişkin insan ise, içerisine şeker yerine bal koyarak içerse, aynı şekilde faydasını farklı şekillerde görecektir. Bağırsakların çok iyi çalışmasını sağlar.

Marketten Alınan Sütler İle Açık Süt Arasındaki Farklar

Market raflarında satılan tam yağlı ve yarım yağlı olarak bulunan çok sayıda kutu ve şişe süt bulunuyor. İçmek veya sütlü tatlı yapmak için kullanılan bu pastörize edilmiş sütler, hanımların sıkça tercih ettiği sütler arasında yer alıyor. Fakat çiğ süt ile arasında oldukça fazla farkları bulunuyor.

Bu farklar şunlardır.

  1. Çiğ sütü kaynattıktan sonra ılık halde mayalayıp yoğurt yapabiliyorken, aynı şeyi markette satılan kutu süt için söyleyemeyiz.
  2. Çiğ sütü kaynatıp içmek ise, market sütlerinin kaynatılıp içilmesinden daha faydalıdır.
  3. Tereyağ ve peynir yapımı market sütlerinden olmayacağı gibi, çiğ sütten her türlü yoğurt ve peynir gibi ürünleri yapabilirsiniz.
  4. Açık aldığınız sütü içerken mutlaka kaynatıp içiniz. Aksi halde midenizi bozarak sizde ishale neden olacaktır. Market kutu sütünü çiğ bile içseniz zararı olmayacaktır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10