Meme Estetiği Yöntemleri Nelerdir?

Meme Estetiği Yöntemleri Nelerdir?

Sağlık 01.08.2022, 14:21 Sponsorlu icerik
Meme Estetiği Yöntemleri Nelerdir?

Meme tipine göre yapılan meme küçültme, meme dikleştirme ve meme büyütme işlemleri en çok yapılan estetik ameliyatlar arasında yer almaktadır. Meme dokusu doğum, emzirme, yaşlanma ve gelişimsel bozukluklar nedeniyle şekil bozukluğuna uğradığında meme estetiği tercih edilir.

Gelişen teknolojilerle yapılan meme estetiği işlemleri kadınların fiziksel görünümlerinden memnun olmalarını ve özgüven problemlerini atlatmalarını sağlar. Meme estetiği operasyonu kişisel tercihlere ve ihtiyaçlara göre yapılmaktadır.

Meme estetiği, meme hipertrofisi olan kişilere, yetersiz meme gelişimi, kilo ve yaşa bağlı olarak meme sarkmalarında , yamuk olan meme asimetrisini düzeltmelerinde ve meme büyütme işletmelerinde hastanın istediği zamanda belirlediği yöntemlerle ve bütçesine uygun olarak yapılır.

Meme Büyütme Estetiği

Memelerin hacmini arttırmak için yapılan meme büyütme ameliyatı augmentasyon plastisi olarak da adlandırılmaktadır. Augmentasyon plastisi ile birlikte meme implantları, meme dokusu veya göğüs kaslarının altına yerleştirilerek meme büyütme estetiği yapılır. Son zamanlarda yağ enjeksiyonu denilen yöntemle de memenin yapısına uygun yağ enjekte edilerek meme büyütme estetiği yapılmaktadır.

Meme Büyütme Estetiği Hangi Durumlarda Yapılır?

Meme büyütme estetiği, küçük memelere sahip olan kadınlarda ve bir memesi diğer memeden küçük olan kadınlarda meme orantısının sağlanması için yapılmaktadır. Meme kanseri ameliyatlarından sonra da meme büyütme estetiği yapılabilmektedir. Meme büyütme estetiğinde kullanılan meme implantları vücudun kendisinde bulunan yağ dokusu ve kök hücrelerden yararlanılabildiği gibi silikon ya da tuzlu su içeren implantlar da kullanılmaktadır.

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Meme büyütme estetiğinin implant ve yağ enjeksiyonu olmak üzere 2 yöntemi vardır. Göğüs şekline göre doktorun önerisiyle yuvarlak şeklinde implantlar genel anestezi altında 1-2 saat içinde göğüs ucu açılarak veya yanlardan kesi açılarak yerleştirilmektedir. Yağ enjeksiyonu yönteminde de hastanın yağına ve yağın yapısına bağlı olarak dolgu maddesi lokal anestezi altında 45 dakika-1 saat içinde meme dokusuna enjekte edilir. Meme büyütme yöntemine doktorun tavsiyesine göre hasta karar verebilmektedir.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Meme küçültme ameliyatı olacak hastanın varsa kalıtsal hastalığını ve ilaçlarını doktoruna bildirmesi gerekir. Doktorun tavsiyelerine uyarak psikolojik ve fizyolojik olarak meme küçültme estetiğine hazır olunmalıdır. Meme küçültme ameliyatından kısa bir süre önce alkolün ve sigaranın bırakılması gerekir. Meme küçültme estetiği öncesinde ve sonrasında hastanın kullanmış olduğu ilaç ya da kan sulandırıcı ilaçların muhakkak 10 gün öncesinden bırakılması gerekir.

Meme Küçültme Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Meme küçültme ameliyatından sonra doktorun tavsiyesiyle verilen antibiyotik ve ağrı kesici ilaçların düzenli kullanılması gerekir. Ameliyattan sonra bacaklardaki kanın harekete geçmesi ve dolaşımın artması için düzenli olarak yürüyüş yapılmalıdır.

Ameliyattan sonra en az 1 ay boyunca ağırlık taşıma ve itme çekme gibi hareketlerden uzak durulması gerekir. Doktorun yapılmasını istediği egzersizlerin düzenli yapılması gerekir. Ameliyattan sonra en az 1 ay kadar sigara içilmemelidir. Ameliyattan 1 hafta sonra ılık suyla banyo yapılmalıdır.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Meme dikleştirme ameliyatı genel anestezi altında büyük memelerden doku çıkarılıp küçük memelerde de silikon implant konularak yapılır. Meme dikleştirme ameliyatından sonra memeler daha yukarıda durur ve dik görünüme kavuşur. Meme dikleştirme ameliyatından 1 ay sonra memenin altındaki kıvrım doğal halini alır.

Meme Dikleştirme Kimler Olmalı?

Meme dikleştirme ameliyatını 18 yaşını dolduran tüm kadınlara yapılabilmektedir. Memelerin görünümünden rahatsız olanlar, emzirme ve hamilelik dolayısıyla memeleri sarkanlar meme dikleştirme ameliyatını yaptırabilmektedir. Hamile olan kadınlar bebek emzirmeden bir süre sonra meme dikleştirme ameliyatı yaptırabilirler.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 09 Mayıs 2024
İmsak 03:52
Güneş 05:32
Öğle 12:50
İkindi 16:42
Akşam 19:58
Yatsı 21:31