Mikrocerrahi Fıtık Ameliyatı Nedir? Ne Kadar sürer?

Mikrocerrahi fıtık ameliyatı nedir? Mikrocerrahi fıtık ameliyatı ne kadar sürer? Mikrodiskektomi ne demek? Açık fıtık ameliyatı nasıl yapılır? Hangi durumlarda fıtık ameliyatı yapılır? Mikrocerrahi nedir nasıl yapılır? Bebeklerde fıtık ameliyatı ne kadar sürer? Açık fıtık ameliyatı kaç günde iyileşir? Epiduroskopi ne demek? Kaç çeşit bel fıtığı ameliyatı var? El Cerrahisi ve Mikrocerrahi nedir? Fıtık ameliyatı ne kadar sürer? Laminektomi ameliyatı nedir? Patlamış fıtık iyileşir mi? Füzyon ameliyatı ne demek? Göbek fıtığı ameliyatı ne kadar sürer? Servikal Korpektomi nedir?

Sağlık 06.11.2020, 17:44
Mikrocerrahi Fıtık Ameliyatı Nedir? Ne Kadar sürer?

Mikrocerrahi fıtık ameliyatı tekniği, teknolojinin gelişmesiyle beraber en sık şekilde yapılan fıtık ameliyatları arasında yer alıyor. Uzmanların sık bir şekilde yapmış oldukları bu cerrahi ameliyat yöntemi, %80 oranında kişide başarı sağlamaktadır.

Ameliyat yapıldıktan sonra kişi, 12 saat gibi kısa süre dinlendirilerek, taburcu edilmektedir.

Özellikle boyun fıtıklarında uygulanan bu yöntem, hem güvenilir hemde iyileşme süresi oldukça kısa bir cerrahi yöntemdir. Kişi 3 gün içerisinde normal iş hayatına devam etmektedir.

Boyun fıtıkları haricinde ise bel fıtığında da aynı şekilde tercih edilen fıtık ameliyatı yöntemleri arasında yer alıyor.

Mikrocerrahi İle Yapılan Bel Fıtığı Ameliyatının Faydaları Nelerdir?

Kişilerin hayatlarını olumsuz bir şekilde etkileyen hastalıklardan bir tanesi de, bel fıtığıdır. Çoğu kez insanlar bel fıtığı ameliyatı olmaktan korkmaktadırlar.

Fakat gelişen teknoloji sayesinde yapılan bel fıtığı ameliyatı kolay şekilde yapılmaktadır. Mikrocerrahi yöntemiyle yapılan bel fıtığı ameliyatları, oldukça başarılı sonuçlar vermekte, kişinin normal yaşamına geri dönmesini kısaltmaktadır.

  1. Risksiz ve ağrısız mikrocerrahi bel fıtığı ameliyatının faydaları şu şekildedir.
  2. Eski yöntemlere göre kişinin vücudunda dikiş izi oluşmasını önler.
  3. Sadece 1,5 ile 2 cm gibi küçük bir kesik ile yapılan cerrahi operasyondur.
  4. Bu teknik ile yapılan bel fıtığı ameliyatında yumuşak doku daha az şekilde zarar görür.
  5. Kişide her hangi bir şekilde bel kayması görülme olmaz. Çünkü kişiden kemik alınması olmaz.

Bunların dışında ise, sinir dokusunda oluşacak olan zararlar, minumum şekilde görülür ve neredeyse hiç zarar görmez diyebiliriz. Günlük hayata dönüşler oldukça kısa olur ve kişinin psikolojik korkularının önüne geçer.

Mikrocerrahi İle Yapılan Boyun Fıtığı Ameliyatı Hakkında

Aynı bel fıtığı ameliyatı gibi, fıtığı ameliyatlarında başarı oranı oldukça yüksek olan ve sık bir şekilde tercih edilen mikrocerrahi yöntemi, kişiler tarafından sıkça tercih ediliyor. Tercih edilmesinin sebebi ise, boyun fıtığı rahatsızlığı görülen bazı hastaların rahatsızlığında ilaçların fayda vermemesi oluyor.

Bu yüzden bu yönteme başvurarak, sağlıklarına kısa sürede kavuşuyorlar. Uzmanlar boyun fıtığında kullanılan mikrocerrahi yöntemin, kişinin kaderi olmaktan çıktığını ve daha çabuk iyilişme sağladığını söylüyorlar. Kişiler ise en azı 3 gün ile 1 hafta arasında ise, normal hayatına devam edebiliyorlar.

Mikrocerrahi Bel Fıtığı Yöntemi En Çok Kimlere Uygulanıyor?

Bel fıtığı rahatsızlığı olan ve mikrocerrahi bel fıtığı yöntemi ile tedavi olmak isteyen kişilere kararın en doğrusunu uzmanlar vermektedirler. Her bel fıtığı olan kişiye bu yöntem uygulanmamaktadır.

Çoğunlukla spor ile uğraşan kişilere uygulanan bu yöntemin başarı oranı, bu kişilerde diğer kişilere göre daha fazladır. Sporculara bu tekniğin uygulanmasının nedeni ise, en kısa sürede iyileşme süresini kendilerine vermiş olduğudur.

Bu sayede hem kariyerleri devam etmiş oluyor, hemde kısa süre içerisinde iyileşerek, mesleklerine devam edebiliyorlar. Sporcuların dışında ise, daha genç olan yaş grubunda olan ve ağır işle uğraşan kişilere bu yöntem rahatlıkla uygulanmaktadır. Çok yaşlı kesime bu yöntemin uygulanmaması gerektiğini doktorlar söylemektedirler.

Mikrocerrahi Boyun Fıtığı Nörolojik Komplikasyonlar Nelerdir?

Kişide boyun fıtığından dolayı bir çok sinirsel komplikasyoslan meydan gelmektedir. Bu etkenlerin azalması ve yok olması için, mikrocerrahi yöntem uygulaması sıklıkla yapılmaktadır.

Kişide boyun fıtığı nedeni ile oluşan nörolojik komplikasyon şu şekilde olmaktadır;

  1. Yürümekte zorluk çekme
  2. Kaslarda güçsüzlük hissi
  3. İdrar tutamama
  4. İktidarsızlık

Gibi etkenler en sık bir şekilde kişide görülmektedir. Mikrocerrahi yöntemle yapılan boyun fıtığı ameliyatı, bu rahatsızlıkları ortadan kaldırmaktadır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36