Pastel Makyaj Nedir, Nasıl Uygulanır?

Pastel makyaj ürünleri nelerdir? Pastel ruj renkleri nedir? Pastel oje renkleri nedir?

Sağlık 30.10.2020, 10:54
Pastel Makyaj Nedir, Nasıl Uygulanır?

Renk tonları açık olan, çok dikkat çekmeyen doğal görünüm sağlayan makyaj tonlarına pastel makyaj denir. Doğallık seven bayanların en çok tercih ettiği makyaj türüdür. Yüzü daha yumuşak ve masum görünmesini sağlar. Parlak ve yüzü yumuşak gösteren bir özelliği bulunur. Masum görünmesi nedeni ile yaz aylarında tercih edilir.

Pastel Makyaj Ürünleri Özellikleri

Pastel renklerle uygulanan makyaj ürünlerinde farklı renkler kullanılır. Çoğunlukla yaz aylarında ya da açık renk kıyafetlerde uygulanır. Genel olarak renklerin mat tonları kullanılır. Pastel renkler;

  • Pembe
  • Yeşil
  • Turuncu
  • Kahverengi
  • Uçuk sarı

Tonları kullanılır. Tamamı ile bu tonların soft halleri uygulanır.

Pastel Makyaj Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Genellikle yaz aylarında kullanılan pastel makyajın uzun süre dayanıklı kalması ve daha hoş görünmesi için mutlaka bazı ince noktalara dikkat edilmelidir. Mat ve soft bir görünüm sağlayan pastel makyajda dikkat edilmesi gereken unsurlar;

  1. Yüze bir kat açık renk su bazlı fondöten sürülerek makyaja başlanmalıdır.
  2. Kesinlikle yağlı fondötenler kullanılmamalıdır.
  3. Dairesel hareketler ile yüzün her noktasının aynı şekilde aynı renk tonuna kavuşması sağlanır.

Pastel Göz Makyajı Nasıl Yapılmalıdır?

Göz bir makyajın özellikle de pastel tonları kullanılıyor ise en önemli kısmıdır. Bu nedenle de renk farklılıklarının doğru kapatıcılar ile örtülmesi gereklidir. Uçuk renkler kullanılması gerekliliğinden göz altı morluklarının özenle kapatılması makyajı daha güzel gösterecektir. Yüzün daha sağlıklı gözükmesi doğru kapatıcı ile sağlanır. Ayrıca pastel tonlar ile abartısız çok ince eyeliner ve rimel kullanılmalıdır.

Pastel Makyajda Ruj Kullanımı

Pastel bir göz makyajı uygulandı ise; mutlaka mat rujlar tercih edilmektedir. Özellikle de son yıllarda kullanılan kalıcı mat renkli rujlar pastel makyajın tamamlayıcısıdır. Kalıcı rujlar her açıdan oldukça avantajlıdır. Eğer elinizde mat bir ruj yok ise bir miktar pudra ve fondöten ile mat ruj elde etmek mümkündür.

Göz, dudak, yüz tamamı ile doğru bir şekilde uygulanırsa şahane bir pastel makyaj söz konusu olur. Profesyonel uygulamalarda ise pastel renkler özel karışımlar ile uygulanır. Bu da daha kalıcı ve özel bir hoşluk katar.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04