Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Profesyonel saç bakımı nasıl yapılır? Günlük saç bakımı nasıl yapılır? Doğal saç bakımı nasıl yapılır? Kuru saç bakımı nasıl yapılır? Evde saç bakımı nasıl yapılır? Saç bakımı nasıl olmalı? Saça yağ bakımı nasıl yapılır? Erkek saç bakımı nasıl yapılır?

Sağlık 08.10.2020, 12:19
Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Saç bakımı için kuaförlere veya saç bakım merkezlerine gidilmesi biraz pahalı olabiliyor. Evde, doğal ürünlerle ve hesaplı şekilde saç bakımı yapmak mümkün. Zararlı kimyasallardan uzak, doğal ürünlerle saçı beslemek çok daha faydalı bir yöntemdir.

Avokado İle Yıpranmış Saç Bakımı

Avokado sadece vücut için değil saçlar için de faydalıdır. Avokadoyu ezdikten sonra buğday tohumu ile karıştırarak saçın tamamına uygulayıp bir saat bekletmek gerekiyor. Ardından saçlar yıkanarak saç bakımı tamamlanmış oluyor.

Saç Derisini Güçlendirmek İçin Bal

Bal, saç bakımı için birden çok faydası olan eşsiz bir besindir. Saç diplerine bal ile masaj yapmak saç derisini onarır ve güçlendirir. Saç derisinin kuruluğunu önleyen ve kepek sorununun da önüne geçen bal saçlar için biçilmiş kaftandır.

Saçın tamamına uygulandığı zaman saça canlılık ve parlaklık verir. Saçı nemlendirir, kırılma ve kopmalara karşı saçı korur. Özellikle çok işlem görmüş ve yıpranmış saçlar için bal adeta tedavi edicidir.

Çok Sıcak Su Zararlıdır

Saçın yağı, fazla olmadığı müddetçe faydalıdır ve saçın yağına ihtiyacı vardır. Çok sıcak suyla yıkanan saç derisindeki yağ yok olur. Zamanla saç kurur ve donuk bir görünüm almaya başlar.

Ayda 1-2 kere sıcak suyla yıkamak zararlı olmaz fakat haftada birden fazla kez sıcak su kullanılıyorsa saç bir süre sonra kurur.

Soğuk su kullanmak saç için oldukça faydalıdır. Saç derisindeki kan dolaşımını artırır ve saça canlılık katar. Kan dolaşımının artması saç kökündeki hücrelere bolca oksijen gitmesi demektir. Oksijen miktarının artması ise saç sağlığı için oldukça faydalıdır.

Badem Yağı Faydası

Badem yağının vücuda faydası saymakla bitmez. Çok yönlü olan bu yağ saçlar için de çok değerlidir. Kırık saçları onaran ve saçın uzamasına yardımcı olan badem yağı saçları yumuşacık yapar. Yumuşayan saçlar kırılmaya karşı daha dayanıklı olur ve saçın uzaması kolaylaşır.

Saç yıkama işleminden sonra birkaç damla badem yağı ile saç diplerine ve saçın tamamına masaj yapmak saç bakımı için yeterlidir. Ölü derilerin atılmasını sağlayarak kepeği de önleyen badem yağı gür ve sağlıklı saçlar için biçilmiş kaftandır.

Kurutma ve Şekil Verme İşleminde Isının Zararı

Saç kurutma makinesi, saç maşası, düzleştirici gibi yoğun ısı yayan aletler saçlar için zararlıdır. Saçı kurutur, kopmaları, dökülmeleri ve saç kırıklarını artırır. Bu aletleri kullanmadan önce mutlaka saçları ısıya karşı koruyacak kremler kullanılmalıdır.

Saç kurutma işlemi için makineden ziyade bir havludan yardım almak çok daha faydalı olacaktır. Havluyla fazla hırpalamadan nazik şekilde saçın suyunu almak ve kuruması için bırakmak gerekir.

Saçları ıslakken taramak kırılmalara sebep olabilir. Bu yüzden saçlar kuruduktan sonra taranmalıdır. Islak saçlar çok karmaşık ise ve taranmadan açılmıyorsa geniş aralıklı taraklar kullanılmalıdır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35