Sperm Yutmak

Sperm yutmak hakkında çok fazla detay merak ediliyor. Özellikle de cinsel deneyimi olmayan, yeni cinsel deneyimi olan ya da sperm hakkında hurafelere inan kişilerin bu konuda çok fazla araştırma yaptığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Sağlık 25.12.2020, 00:32 02.02.2022, 20:28 Mehmet Kurt
Sperm Yutmak

Halk arasında en çok merak edilen konu ise genelde sperm yutunca hamilelik olur mu olmaz mı sorusudur. Aşağıda bu konuyu ayrıntılı olarak anlatacak olsak da, öncelikle kesinlikle bilimsel olarak böyle bir durumun söz konusu olmadığını ifade etmek doğru olacaktır. Bunun yanı sıra sperm yutmak faydaları hakkında da çok soru soruluyor. Sperm yutmanın zararlı, faydaları ve yarattığı durumlar hakkında merak ettiğiniz soruların tüm ayrıntılı yanıtlarına içeriğimizin devamından erişebilirsiniz. Sizler için soruların hepsini açıklayıcı bir şekilde kaleme aldık. İşte detaylar…

Sperm yutmak hamile bırakır mı?

Sperm, cinsel ilişkide haz alınması sonucunda erkekten gelen üreme hücreleri olarak tanımlanabilir. Sıvı kıvamda olan bu madde sayesinde üreme gerçekleşir. Ancak üremenin gerçekleşmesi için uygun koşulların sağlanması da önemlidir. Bu noktada üreme hücrelerinden meydana gelen sperm hakkında pek çok asılsız bilgi yığını bulunuyor. Bunlardan biri de sperm yutan bir kadının hamile kalma durumudur. Bilimsel olarak sperm yutmak kadının hamile kalmasına kesinlikle neden olmaz. Bun açıklamalara rağmen hala bazı kadınlar oral seksten bu hurafe nedeniyle uzak durmayı tercih edebiliyor. Ağız yoluyla alınan ve yutulan spermler mide ve bağırsağa indiği anla ölür. Canlı olmayan bir organizmayla hamile kalmak da bu nedenle mümkün değildir.

Sperm yutmak sağlığa zararlı mıdır?

 Sperm yutmanın faydaları ve zararları da en çok merak edile konular arasında yer alıyor. Sperm yutmak detaylarına ilişkin bilimsel çalışmaların sürekliliği hala devam ediyor. Ancak yapılan bazı araştırmaların sonuçlarına göre sperm yutmanın zararlı yanları tespit edilmiştir. Bu çalışmaların sonuçlarından birinde sperm yutmanın ishale neden olduğu ortaya çıkmıştır. Yine cinsel yolla bulaşan bazı hastalıklara da nende olabileceği kanıtlanmıştır.  Son dönemde sperm alerjisi diye bir rahatsızlıkta ortaya çıkıştı. Yapılan araştırmalar sonucunda bazı kadınların partnerlerine ait spermlere alerjisi olduğu ortaya çıkmıştır. Bu durumda alerjik reaksiyonların oral seks sırasında ağza alınan ve yutulan spermler sonucunda da ortaya çıkabileceği söylenmektedir.

Sperm yutmak faydalı mıdır?

Sperm yutmak ve zararlarını ele alırken biraz da faydalarından söz etmek gerekiyor. Sperm yutmanın bazı faydaları da olduğunu biliyor muydunuz? Yine yapılan araştıralar sonucunda sperm yutan kadınların, hamilelik sırasında oluşan hipertansiyon ve benzeri rahatsızlıklardan korunduğu ortaya çıkmıştır. Kulağa çok tuhaf gelse de bu durum bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Proteinuri adı verilen bu hastalığın oluşması halinde anne ve bebek açısından ölümcül olması da dikkat çekiyor. Spermin böyle ölümcül bir hastalığı önlediğiniz duyanlar ise çok şaşırıyor.

Yorumlar (1)
Aysuhan 3 yıl önce
Süper ya
5 erkek arkadaşım var hergun biri ile s.ks yapıyorum
Ayda ortalama 10 kez yutuyorumdur.
(Aramızda kalsın: hiçbirinin birbirinden haberi yok)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03