Tamamlayıcı Sağlık Sigortasını Kimler Tercih Etmelidir?

Gündelik hayatın hızı içerisinde pek çok risk gibi sağlıkla ilgili oluşması muhtemel riskler de çoğu kişi tarafından dikkate alınmıyor. Böylece ilerleyen süreçte ortaya çıkan pek çok rahatsızlık için önceden alınabilecek bazı küçük önlemler yeterli olabilecekken çoğu zaman fırsatlar kaçırılıyor. Ayrıca acil hastalık hâlleri ile kazalar da sağlık bakımından riskleri arttıran diğer problemler olarak karşımıza çıkabilir. Bu sebeple hayatın olumsuz yüzü ile karşılaşmadan tedbirler almak ve sınırlı olan bütçeyi doğru kullanmak adına tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak son derece yerinde bir adım olarak kabul edilir.

Sağlık 15.04.2023, 01:49 Mehmet Kurt
Tamamlayıcı Sağlık Sigortasını Kimler Tercih Etmelidir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatları, özel sağlık sigortası ile kıyaslandığında oldukça makul seviyededir. Bu sebeple Sosyal Güvenlik Kurumu güvencesinde olan herkesin tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırması oldukça avantajlı sonuçlar doğurur. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumuna tabi sigorta güvencesi olmayan kişilerin tamamlayıcı sigorta yaptırması mümkün olmaz. Bu durumda en iyi yol özel sağlık sigortası yaptırmak olacaktır.

Kamu çalışanı olan işçi ve memurlar, özel sektör çalışanları, esnaf ve çiftçi gibi tüm iş ve meslek grupları tamamlayıcı sağlık sigortası ile kendilerini ve ailelerini güvence altına alabilir. Aile fertlerinin bu sigortadan yararlanabilmesi için her birinin ayrı ayrı sigortalanması gerekir. Babaya veya anneye ait sigorta poliçesinin çocukların hastalık durumlarında kullanılması mümkün değildir. Tamamen bireysel olan tamamlayıcı sağlık sigortası, aile bireyleri için ayrı ayrı yapılabilir. Bu şekilde tüm aile, tamamlayıcı sağlık güvencesine kavuşur. Sigorta şirketleri tarafından aile fertlerine özel kampanya ve indirimler yapılabilmektedir. Ayrıca şirketler de çalışanlarına özel indirimlerle tamamlayıcı sağlık sigortası sağlayabilmektedir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir Kimlere Uygundur?

Tamamlayıcı sağlık sigortası hâlihazırda Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sağlanan sağlık güvencesine sahip kişiler için uygundur. Özel hastanelerde yapılacak muayene ve tedavi işlemlerinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenmeyen giderler ile ödendiği hâlde ödeme limitini aşan kısımlar için tahakkuk eden tutarlar sigorta tarafından karşılanır. Böylelikle kişiler özel hastanelerde rahatlıkla muayene olabilir, gerek ayakta gerekse yatarak yapılacak tedavileri gerçekleştirilebilir. Tüm bu işlemler için ortaya çıkacak özel hastane faturası, limitler dahilinde, sigorta şirketi tarafından ödenir.

Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu güvencesinde bulunmak temel koşuldur. Tamamlayıcılık kavramı bunun üzerinden şekillenir ve kurumun ödeme limitlerinin üstünde kalan harcamalar sigorta şirketi tarafından tamamlanır. Bu sebeple SGK güvencesinde olan herkesin tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırması mümkün ve aynı zamanda son derece uygundur. Sağlayacağı faydalar düşünüldüğünde aniden ortaya çıkması muhtemel sağlık sorunları karşısında ciddi bir koruma kalkanı olacağı açıktır.

Tamamlayıcı sağlık sigortası primleri için ödenen tutarlar başlangıçta yüksek gibi görünse de hastalık, kaza ve acil durumlarda kişiye büyük yararlar sağlar. Öncelikle sağladığı yarar bütçe konusunda bir tereddüt yaşamadan özel hastaneden sağlık hizmeti alabilmektir. Alınan nitelikli ve konforlu hizmet ile kıyaslandığında tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatları daha makul görülecektir. Elde edilen bazı faydaları parayla ölçmek çoğu zaman mümkün olmaz.

Beyaz yakalı veya mavi yakalı olarak nitelenen tüm özel sektör çalışanları, devlet memurları, kamu işçileri, sözleşmeli personel statüsündeki kamu görevlileri, kendi hesabına çalışan serbest meslek mensupları, esnaf ve zanaatkâr olarak iş yeri bulunanlar, küçük işletmeler ile KOBİ vasfındaki iş yerlerinde çalışanlar ve çiftçiler tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırarak çok daha konforlu ve nitelikli sağlık hizmeti ile buluşabilir. Bu kişiler aile fertleri için de sigorta yaptırabilir. Böylece onların hastalık riskleri de güvence altına alınmış olur. Genç ve sağlıklı iken tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak ve ilerleyen yıllarda yenilemek önemli avantajlar elde edilmesini sağlar. Böylece etkin bir koruma kalkanı ile sağlık güvencesi elde edilirken aynı zamanda ilerleyen yıllarda ödenecek tamamlayıcı sağlık sigortası primleri daha düşük olarak tahakkuk eder.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:45
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:47
Yatsı 21:15