Yiyorum Kilo Alamıyorum Diyenler Ne Yapmalıdır?

Yediğim halde neden kilo alamıyorum? Ben nasıl kilo alabilirim? Çok hızlı kilo almak için ne yapmalıyım? Kilo almak için kahvaltıda ne yemeli? Kilo almak için hangi doktora gitmek gerekir? Kilo almak için ne tüketilmeli? Hızlı kilo almanın nedeni nedir? Erkekler kilo almak için ne yemeli? 1 kilo almak için kaç kalori almalıyım? Protein tozu kilo aldırır mı? Evde nasıl kilo verilir? Bir insan neden kilo alır? Aşırı zayıflık hastalığı nedir? Metabolizmayı yavaşlatmak için neler yapılmalı? Aşırı halsizlik için hangi doktora gidilir? Kilo almak için hangi vitamin? Çocuğun gelişimi için hangi doktora gidilir?

Sağlık 02.11.2020, 10:29
Yiyorum Kilo Alamıyorum Diyenler Ne Yapmalıdır?

Kilo koruması ve kilo kontrolü hemen hemen birçoğumuzun yaşadığı bir sorundur. Kimisi fazla kiloları ile savaş verirken kimi se çok yediği halde kilo alamamaktann şikayetçi olmaktadır.

Unutulmamamlıdır ki aşırı zayıflık da aşırı şişmanlık da bir sağlık sorunudur ve bir an önce kontrol altına alınarak tedavi edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle fazla kilolarınızdan ya da yiyip yiyip kilo alamamaktan şikayetçi iseniz bunu mutlaka bir uzman eşliğinde halletmeniz gerekmektedir.

Aşırı Zayıflık

Herhangi bir sebepten dolayı yeme alışkanlığının bozulması, süreklii kilo kaybı, iştahsızlık gibi durumlarda kişiler sürekli kilo kaybeder ve sonuçta aşırı zayıflık durumu ortaya çıkar. Bazen aşırı iştahlılık durumu olsa bile kişiler kilo almaz hatta kilo verir. Bunların altında yatan nedenleri araştırmak ve sağlık sorunu var ise mutkaka tedavi yöntemi uygulamak gerekmektedir.

Zayıflık Nedenleri

Aşırı zayıf olmanın birçok nedeni bulunmaktadır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz;

  1. Aşırı spor yapmak
  2. Stres
  3. Aşırı iştahsızlık
  4. Metabolizmanın çok hızlı çalışması
  5. Bir takım vitamin eksiklikleri

Bu gibi durumların ortaya çıkması kişilerde aşırı zayıflık oluşmasına neden olabilmektedir ve bu süreçte kişiler aşırı yese de kilo almazlar.

Tedavi Edilmesi Şart

Eğer siz de yediği halde kilo almayanlardansanız bu durumda mutlaka bir doktora danışmanız gerekmektedir. Zayıflığa ya da kilo almanıza neden olacak bir sağlık sorununuz varsa bu durumda bunların mutlaka tedavi edilmesi gerekecektir.

Kilinik bulgulara ve yapılan testlere bakılarak karar verilmesi ve herhangi bir tıbbi müdahale gerektirmeyen durumlar söz konusu ise mutlaka bir beslenme uzmanı eşliğinde bir beslenme listesi hazılanmalıdır.

Neden Kilo Alamıyorum?

Kilo alamama durumlarını tek bir nedene bağlamak doğru olmaz. Çok aşırı bir yemek yeme durumunuz var ise ama buna rağmen yine de kilo veriyorsanız ya da aşırı zayıflıktan şikayetçi iseniz vücuttaki horman dengesine mutllaka baktırmanız gerekmektedir.

Hormanal yapıda bir bozukluk varsa bunun mutlaka tedavi edilmesi gerekmektedir. Bu gibi durumları ciddiye almadan hayatınıza normal bir şekilde devam ederseniz daha ciddi sağlık sorunları yaşayabilir ve vücuduzda kalıcı hasarlar yaratabilirsiniz. Bu nedenle bu gibi sorunları ciddiye almanız önerilmektedir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03