Ankaragücü altyapı seçmeleri başladı

Süper Lig ekibi MKE Ankaragücü'nün altyapı seçmelerine Türkiye'nin farklı şehirlerinden 5 bine yakın genç futbolcu adayı katılım sağlayacak.

Spor 22.06.2022, 23:35 İrem Durak
Ankaragücü altyapı seçmeleri başladı

Ankaragücü altyapı seçmeleri başladı

Süper Lig ekibi MKE Ankaragücü'nün altyapı seçmelerine Türkiye'nin farklı şehirlerinden 5 bine yakın genç futbolcu adayı katılım sağlayacak.

Sarı-lacivertli kulübün Tandoğan Tesisleri'nde geçen hafta sonu başlamış olan ve 24 Haziran Cuma günü tamamlanacak seçmelere, büyük bir ilgi bulunuyor.

Sabahın erken saatlerinde tesis önünde kayıt olabilmek için sıraya giren futbolcu adayları ve aileleri, birçok antrenör tarafından denetlenmekte olan seçmeye girmek için heyecanlı bir şekilde bekliyor.

MKE Ankaragücü Futbol Altyapısından Sorumlu Asbaşkanı Soner Kurt, AA muhabirine gerçekleştirdiği açıklamada, kulüp olarak güzel projelere imza attıklarını ifade ederek, "Herkes şu anda Ankaragücü'nün altyapısını konuşuyor. Seçmelerimiz başarılı bir biçimde devam ediyor. 5 bine yakın genç, seçmeye katılmak için başvurdu. Türkiye'nin birçok yerinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde gelenler var. Ankaragücü'nün büyüklüğünü ve altyapıya verilen değeri de buradan görüyoruz. Açıkçası seçmeler için kardeşlerimiz Ankaragücü'ne akın akın geliyor. 20'ye yakın hocamız adaletli bir seçim yapıyor." ifadelerini kullandı.

İlk seçmeyi geçen sporcularla ikinci bir seçme daha düzenleyeceklerini anlatan Kurt, sonunda 70-80 genci Ankaragücü altyapısına kazandıracaklarını kaydetti.

Seçmelere oğlu Mehmet Akif Kara'yı dahil etmek için İstanbul'dan gelen Adnan Kara, "16 yaşındaki çocuğumu getirdim. İstanbul'da bir kulüpte oynuyor. Ankaragücü altyapıya önem veren kulüplerimizden biri. Bu yüzden seçmelere katılmak istedik." diye konuştu.

Oğlu Abdullah Sami için Kırıkkale'den Ankara'ya seçmelere gelen Hanife Kaplan, "Oğlum çok iyi futbol oynuyor. Duyuruyu internette görünce, gelmek istedi. Biz de denemek istedik. Annesi ve babası olarak sonuna kadar destekliyoruz." açıklamasında bulundu.

Seçmeye giren Abdullah Sami Kaplan ise "Ankaragücü, bir Süper Lig takımı. Bu yüzden burada olmak istedim. 10 numara pozisyonunda oynuyorum. Trabzonspor'dan Bakasetas'ı örnek alıyorum. Küçüklükten beri futbol hayalimdi. Eğer bunu da burada gerçekleştirirsem çok mutlu olurum." değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35