Akım Yönlendirici Stent Geliştirildi

INVAMED-RD GLOBAL, çok katmanlı akım yönlendirme özelliğine sahip inovatif stentleri ile şimdi Avrupa ve ABD ile buluşmaya hazırlanıyor.

Teknoloji 25.09.2021, 18:30 İrem Durak
Akım Yönlendirici Stent Geliştirildi

Akım Yönlendirici Stent Geliştirildi

INVAMED-RD GLOBAL, çok katmanlı akım yönlendirme özelliğine sahip inovatif stentleri ile şimdi Avrupa ve ABD ile buluşmaya hazırlanıyor.

Dünya nüfusunda yaygın bir şekilde bulunan kalp rahatsızlıklarının küçümsenemeyecek kadar büyük bir bölümünde hastanın ölüm sebebi aort hastalığıdır. Aort, vücutta ana bir hat gibi kan akışını sağlamakta olan, kalpten çıkmasının ardından tüm vücuda dağılan kanı pompalayan ana damardır. Bu şekilde vücudun en büyük damarı olan aort üstünde hiç belirti vermeden oluşan kesecikler ve damar genişlemesi sebebiyle oluşan Aort Anevrizması, tıpkı patlamaya hazır bir bomba şeklinde insan hayatı için tehdit oluşturmaktadır.

Özellikle ileri seviyeye gelen durumlarda cerrahi tedavi büyük önem arz etmektedir. Seneler içinde sağlanan teknolojik gelişmeler ile günümüzde yaygın bir şekilde kullanılan kapalı endovasküler cerrahi yöntemler ön planda bulunmaktadır.

Aort Anevrizması tedavisinde kullanılmakta olan uygulama ile tıp camiasına büyük umutlar veren ve dünyada sayılı ülkeler tarafından üretilmekte olan bu ürünler, bilim ve iş adamı Raşit Dinç tarafından, Yönetim Kurulu Başkanı olduğu uluslararası tıbbi cihaz şirketi INVAMED- RD GLOBAL bünyesinde Türkiye'de üretilmektedir. INVAMED- RD GLOBAL çok katmanlı akım yönlendirme özelliğine sahip inovatif stentleri ile şimdi Avrupa ve ABD ile buluşmaya hazırlanmakta.

INVAMED- RD GLOBAL Başkanı Raşit Dinç, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Sigara kullanımı, aşırı kilo ya da obezite, kalp hastalığı veya atardamarlarla alakalı diğer hastalıklar için aile içi kalp-damar hastalığı hikayesi, hipertansiyon şeklinde farklı sebeplerle ortaya çıkabilen Aort Anevrizması, herhangi bir bulgu verilmeden önce gelişip büyüyebildiği gibi her sene Türkiye'de yaklaşık 15 bin, dünyada ise yaklaşık olarak 200 bin insanın Rüptüre (patlamış) Aort Anevrizma sebebi ile ölümüne neden oluyor. INVAMED- RD GLOBAL üretim tesisilerinde geliştirilen, tedavisi zor yerlerdeki anevrizmalar için daha basit bir çözüm sağlayabileceğine inanmış olduğumuz Çok Katmanlı Akım Yönlendirme özellikli Stentler, minimal invaziv olarak uygulanmaktadır. Ani anevrizma dışlanmasına bir alternatif olarak ortaya çıkan ve anevrizma hastalığının tedavisi için alışılmıılığın dışında bir stent olan bu yeni stentimiz, damardan akan kan ile anevrizma arasında sadece mekanik bir bariyer oluşturan geleneksel kaplı stentlerden değişik olarak kan akışını yavaşlatıp lamine ediyor ve anevrizmaya sebep olan türbülansı azaltıyor.”

Aort anevrizmalarının tedavisinde kullanılan bu stentin, özel tasarıma sahip olan 5 katmanda birbirine bağlı bulunan tellerin kendi kendine genişleyen ağ yapılarından oluştuğu bilgisini veren Başkan Dinç:  “Yüksek bükülme ve yorulma direnci bulunan ve düşük gözenekliliğe sahip, son derece esnek cihazlar olması sayesinde, kan akışını doğal yan dallara yönlendirmekte ve anevrizma kesesi içerisinde akış girdaplarını yavaşlatmaktadır. Bu şekilde kan akışını lamine edip tedaviyi gerçekleştiriyor.” İfadelerine yer verdi.

Başkan Dinç tarafından, Türkiye merkezli uluslararası medikal cihaz şirketi INVAMED- RD GLOBAL Laboratuvarlarında geliştirilmiş olan ve Üretim Tesisinde üretimine başlanan Çok Katmanlı Akım Yönlendirme özelliğine sahip stentlerin tıp dünyasında ideal bir tedavi sistemi olarak yer edineceği tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11