CC Ne Demek?

CC nedir? Mailde CC nasıl yapılır? CC açılımı nedir? CC ne zaman bulundu?

Teknoloji 13.10.2020, 20:52
CC Ne Demek?

Yazışmaları günlük hayatımızda çok fazla kullanmaktayız. Özellikle bilgisayarın hayatımıza girmesi ile birlikte artık birçok işimizi bilgisayar üzerinden sürdürüyoruz. Mailler sayesinde yazışma yapabiliyor, karşı taraf ile rahat bir şekilde iletişime geçebiliyoruz.

İş dünyasında mailleşme oldukça önemlidir ve mail göndermenin bir takım kuralları bulunmaktadır. Birçok kurumsal firmada mailler belirli yazım kuralları çerçevesinde yapılmaktadır. Bunların haricinde de mail içerisinde bilmemiz gereken bazı terimler bulunuyor. Bunlardan birisi de cc terimidir.

Cc Nedir?

Cc aslında İngilizce kökenli kelimelerin baş harfleridir. Carbon Cop olarak kullanılan bu kelimeler İngilizce’de bilgi anlamına gelmektedir. Yani bilgi amaçlı yapılan yazışmaları içermektedir.

Cc Nasıl Kullanılır?

Mail yazarken genel olarak muhatap aldığınız kişiler bellidir. Örneğin iş yerinde maili ilgilendiren kişiye direkt mail gönderdiğinizde alıcı kısmında ya da to kısmında o kişi bulunur. Böylece mailin direkt olarak o kişi ya da kişiler ile ilgili olduğu belli olur.

Maili gönderirken bu maili sadece bilgi amaçlı göndermek istediğiniz kişiler de olabilir. İşte bu durumda cc bölümüne o kişinin ya da kişilerin adını girmeniz gerekmektedir. Örneğin iş yerinde bir arkadaşınıza mail göndereceksiniz. Bu mailin direkt muhatabı olmayan kişiler olabilir ancak bu kişilerin de bilgi sahibi olmasını istiyor olabilirsiniz.

Böyle durumlarda cc yazan bölüme bilgi sahibi olmasını istediğiniz kişileri de eklerseniz mailiniz o kişilere de ulaşmış olur ve böylece onlar da konu hakkında bilgi sahibi olmuş olurlar.

Hangi Durumlarda Cc Kullanılmalı?

Mail yazmak gelişi güzel bir işlem değildir. Bir takım yazım kuralları bulunan bir iştir. Bu nedenle kurumsal firmalarda bu konuya çok dikkat edilir. Normal bir konuşma dilinden ziyade yazım ve anlatım dili kullanılarak ve çeşitli kurallar çerçevesinde mailin yazılması oldukça önemlidir.

Cc kullanımı günümüzde dikkat edilmeden kullanılsa da büyük firmalarda oldukça büyük sıkıntılara yol açabilmektedir. Örneğin gizli gönderilmesi gereken bir mail okumaması gereken bir kişiye cc yapılmış ise bu durumda o kişi de maili görebilir demektedir.

Böyle durumlarda kurumunuz ile sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu nedenle cc kullanmadan önce gerçekten o mail o kişiyi ilgilendiriyor mu, mail hakkında o kişi bilgi sahibi olmalı mı, zorunlu mu gibi konuları mutlaka çok iyi bir şekilde düşünmelisiniz. Bir yöneticiye bağlı olarak çalışıyorsanız attığınız her mailinizde cc olarak yöneticini koymanız oldukça önemlidir.

Cc Kullanmadan Mailleşme

Her mailinizde cc kullanmanız gerekir diye bir kural yok. Ancak iş maillerinde genel olarak bilgi sahibi olması gereken kişiler oldukça fazla olduğundan cc bölümü mutlaka kullanılıyor.

Tabi ki cc olmadan da mail gönderebilirsiniz ancak özellikle kurumsal firmalarda bu çok fazla tercih edilen bir mailleşme içeriği değildir. Bu nedenle maillerinizde mutlaka cc bölümünü kullanmanız ve bilgi sahibi olması gereken kişileri bilgilendirmeniz oldukça önemlidir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01