Çip fiyatlarına zamla beraber elektronik ürünlerin fiyatlarının artması bekleniyor

Çip krizi sürerken üreticilerden zam haberleri yapılıyor.

Teknoloji 17.05.2022, 20:30 İrem Durak
Çip fiyatlarına zamla beraber elektronik ürünlerin fiyatlarının artması bekleniyor

Çip fiyatlarına zamla beraber elektronik ürünlerin fiyatlarının artması bekleniyor

Çip krizi sürerken üreticilerden zam haberleri yapılıyor. Son iddialara göre Samsung çip fiyatlarını yüzde 20 yükseltmek için müşterileriyle görüşmelere başlamış durumda.

Elektronik çipler modern dünyanın yapıtaşları arasında bulunuyor. Corona virüs pandemisi ile beraber başlayan çip krizi henüz bitmedi. Sektörde halihazırda bir talep patlaması meydana gelirken çip üreticileri 2022 yılına zamlarla girdi ve 2023 için de zam hedefliyor.

Yapılan iddialara göre dünyanın en büyük çip üreticilerinden Samsung çip fiyatlarına zam getirecek. Müşterileri ile ön görüşmelere başlayan Güney Koreli teknoloji devinin çip fiyatlarına yüzde 20 zam yapacağı gündeme bomba gibi düştü.

Akıllı telefonlar, beyaz eşya, arabalar, bilgisayarlar gibi tüketim ürünlerinin halihazırda en pahalı parçaları arasında bulunan çiplerin fiyatlarındaki bu artış nedeniyle tüketim ürünlerinin de zamlanması bekleniyor.

Samsung, Tayvanlı TSMC'nin ardından dünyanın en büyük çip üreticisi. TSCM'nin tahminlerine göre çip satışları 2022'nin 2. çeyreğinde yüzde 37 artış gösterecek. Buna rağmen çip üretim kapasitesindeki artış ise bu oranın oldukça gerisinde kalacak.

Samsung'un Nisan ayı başında yaptığı değerlendirmeye göre şirketin çip talebi, üretim kapasitesinden oldukça fazla. Bu da yakın zamanda yeni bir çip eksikliği sorununa neden olacak.

TSMC, 2022 yılına girerken yüzde 20'lik zam yapma kararı almıştı. 2023'te de yüzde 5 ila 8 arasında değişen yeni bir zam öngörülüyor

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36