Google Chrome’dan yeni özellik: İnternet sitelerindeki otomatik bildirimler engellenebilecek

Google, Chrome için yeni bir özellik geliştirdiğini açıkladı.

Teknoloji 02.06.2022, 18:25 İrem Durak
Google Chrome’dan yeni özellik: İnternet sitelerindeki otomatik bildirimler engellenebilecek

Google Chrome’dan yeni özellik: İnternet sitelerindeki otomatik bildirimler engellenebilecek

Google, Chrome için yeni bir özellik geliştirdiğini açıkladı. Kaynak kodlarda da belirtilen bu özellik, internet sitelerinin gönderdiği bildirimleri kısıtlayabilecek. Böylece Chrome, artık bir internet sitesinin otomatik olarak bildirim göndermesini önleyebilecek.

Google Chrome'un kaynak kodlarında yeni bir özellik bulundu. Bu özellik, internet sitelerinde bildirimlerin otomatik bir şekilde kısıtlayacak ve bazı internet sitelerinin bildirim göndermesini tamamıyla engelleyecek gibi duruyor. Peki Google, hangi siteler için bildirim filtresi getirecek?

Google Chrome'da güvenliği sağlamaya yönelik birçok özellik bulunuyor. Bu özellikler, internet sitelerinin sertifikalarını inceliyor, gerektiği zaman da kullanıcıyı uyarıyor ve siteye girişi önlüyor. İşte Google Chrome için geliştirilmekte olan yeni özellik, artık internet sitelerini çok daha derinlemesine bir şekilde takip edecek. Spam bildirim gönderdiği belirlenen internet siteleri, bildirim filtresine takılacak.

Spam bildirim gönderdiği tespit edilen internet siteleri bildirim filtresine takılacak

Aslına bakacak olursak Google Chrome için kullanıma sunulmuş olan bir bildirim engelleme özelliği mevcut. Bunu hemen yukarıda görüyorsunuz. Şu an için kesinleşmemiş olmakla birlikte aynı özelliğin kapsamının genişletilebileceğini düşünebilirsiniz. Örneğin yukarıdaki bildirim engelleme özelliği, bundan sonraki süreçte bazı internet sitelerinde asla görünmeyecek. Çünkü o siteler Google Chrome filtrelerine takılmış olacak ve bildirimler otomatik olarak engellenecek. Peki Google neden böyle bir şey yaptı?

Google, Chrome'un Gizlilik Ayarlarını Çok Daha Kolay Yönetmenizi Sağlayacak Bir Özellik Getirdi

Bir Google sözcüsü tarafından yapılan açıklamalara göre bildirimler, Google Chrome'da en çok şikayet konusu olan durumdu. İşte tam da bundan kaynaklı olarak harekete geçildi ve Google Chrome için kaynak kodlarda keşfedilen yeni özelliğin geliştirilmesine başlandı. Google sözcüsü, bildirim filtresinin tüm kullanıcılara ne zaman ulaşabileceğine dair bir şey söylemedi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 03 Mayıs 2024
İmsak 04:02
Güneş 05:39
Öğle 12:50
İkindi 16:41
Akşam 19:52
Yatsı 21:22