Hepsiburada Ortaklık Yapısı… Hepsiburada Kimin, Sahibi Kim?

Hepsiburada kimin? Hepsiburada'nın sahibi kimdir, nerede doğmuştur, ne iş yapmaktadır soruları son dönemlerde yanıtı merak edilen sorular arasında yer alıyor. Türkiye'nin hatta dünyanın önde gelen alışveriş siteleri arasında bulunan Hepsiburada son olarak Nasdaq'a da açıldığında oldukça şöhret kazanmış oldu.

Teknoloji 27.12.2021, 13:11 Mehmet Kurt
Hepsiburada Ortaklık Yapısı… Hepsiburada Kimin, Sahibi Kim?

Hepsiburada kimindir? Hepsiburada'nın sahipleri kimdir, nerelidir gibi sorular özellikle de şirketin ABD açılımının ardından merakla cevabını arayan sorular arasında yer aldı. Hepsiburada, New York'ta Nasdaq borsasında indexlenmeye başladı. Şirketin bu kararının ardından ünü de ekonomik değeri de daha çok yükseldi. Hal böyle olunca vatandaşlar da merak etmeye başladı: Hepsiburada kimin, sahibi kimdir?

Türkiye'nin en büyük e ticare platformlarından ve sitelerinden biri olan Hepsiburada'nın yerli mi yabancı mı olduğu merak konusu oldu. Bilindiği üzere Türkiye'de yerli ve yabancı çok sayıda e-ticaret sitesi yer alıyor.

Hepsiburada ile ilgili, sitenin resmi sayfasında şu ifadelere yer verildi: Türkiye ve bölgesinin lider e-ticaret platformu Hepsiburada olarak, 40’a yakın kategori içinde, 30 milyonu geçen sayıda ürün türünü müşterilerimizle buluşturuyoruz. Silikon Vadisi ile Kapalı Çarşı kültürünü birleştirmekte olan veri ile tecrübeyi harmanlayan ekibimizle aylık 200 milyonun üstünde ziyaretin gereksinimlerini en iyi biçimde karşılamak için çalışmayı sürdürüyoruz.

Türkiye’nin Hepsiburada'sı olarak, irili ufaklı on binlerce işletmeyi bir arada toplayan pazaryeri modelimizle, Türkiye ve bölgenin en büyüğü olma özelliğini taşımakta olan Akıllı Operasyon Merkezimiz ile, sektörün çıtasını yükseltmekte olan teknolojik çalışmaları yürütmüş olduğumuz Ar-Ge merkezimiz ile online alışveriş sektörünün gelişimine liderlik etmekte. Müşteri deneyimini merkeze almış olan bir felsefe ile, alanında lider kuruluşlarla beraber yeni proje, yatırım ve iş birliklerine imza atmaktayız. Kurucumuz ve Yönetim Kurulu Başkanımız Hanzade Doğan Boyner’in Hepsiburada’nın genlerine işlemiş olduğu inovasyon ve girişimcilik ruhu ile birlikte Türkiye’de dijital dönüşüme öncülük etmekte, bütün paydaşlarımızla beraber büyümeyi sürdürmekteyiz.

Taşımacılık sektörüne yenilikçi bakış açısı kazandırmakta olan Hepsijet, dijital ödeme çözümleri sunmakta olan HepsiPay,  günlük haftalık ve aylık süpermarket gereksinimlerini istedikleri zaman diliminde tüketicilerin ayağına getiriyor olan Hepsiexpress, markalara hizmet sağlamakta olan reklam platformumuz HepsiAd, e-ihracat ile işletmelere birer dünya oyuncusu olma fırsatı sunmuş olduğumuz ve Türk ürünlerini dünyaya açmakta olan Hepsiglobal gibi birden fazla birçok servis ile müşterilerimiz başta olmak üzere bütün paydaşlarımıza yarar sağlayan dev bir ekosistemi hep beraber inşa ediyoruz.

Hepsiburada son olarak ABD borsalarına da açılarak önemli bir hamle gerçekleştirmiş oldu.

Bir teknoloji şirketi olarak; teknolojinin yıkıcı değil, yapıcı gücüne odaklanmakta, yürütmekte olduğumuz sosyal sorumluluk projeleriyle de toplumsal gelişime, girişimciliğe ve inovasyona katkı sağlıyoruz. Bu anlamda Mayıs 2017’de başlatmış olduğumuz ve kadınların ekonomiye katılımını desteklemekte olan Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü programı ile kadınlara ek hiçbir yatırım gerçekleştirmeden e-ticarette kendi işlerini kurma ve büyütme fırsatı tanıyoruz.

Hepsiburada “Hepsiglobal” e-ihracat atılımı ile de platformdaki işletmeleri, markaları ve kaliteli Türk ürünlerini dünya pazarları ile ve milyonlaca yeni müşteri ile buluşturmayı başarıyor.

1998 senesinde ilk tohumları atılan ve 2001 senesinden itibaren Hepsiburada markası ile Türkiye'nin Hepsiburada'sı olarak başlamış olduğumuz bu yolculukta bugün Türkiye ve bölgesinin en büyük e-ticaret platformu konumunda olmaktan gurur duymaktayız. Hindistan’ın batısı ile Almanya’nın doğusu arasında bulunan geniş coğrafyanın en büyük teknoloji şirketi olma isteğiyle, İstanbul’dan 4 saat uçak mesafesinde bulunan 1 milyar müşteriye hitap edecek dev bir ekosistem olma yolculuğunda yatırım ve çalışmalarımıza durmadan devam ediyor, uzun senelere yayılan bu yolculuğumuzda bize destek veren ve güvenen milyonlarca müşterimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01