Instagram'dan iki yeni özellik geldi. Bakın ne için?

Instagram, kullanıcılarının yaşını doğrulamak adına iki yeni özelliği test etmeye başladıklarını açıkladı.

Teknoloji 24.06.2022, 17:45 İrem Durak
Instagram'dan iki yeni özellik geldi. Bakın ne için?

Instagram'dan iki yeni özellik geldi. Bakın ne için?

Instagram, kullanıcılarının yaşını doğrulamak adına iki yeni özelliği test etmeye başladıklarını açıkladı. Özellikler, şu an için sadece ABD'de kullanılabilir olacak.

Instagram, sadece yüzünüzü tarayarak kaç yaşında olduğunuzu tahmin edecek bir sistem geliştirmeye hazırlanıyor. Teknoloji devi Meta'ya bağlı olan şirket, Yoti'nin geliştirmiş olduğu bir yapay zeka aracını kullanıcıların yaşlarını doğrulamaları için test etmeye başladığını açıkladı.

Küçük yaşta sosyal medya kullanımının büyük problemlere yol açtığı dönemde gelen yeni karar ile beraber Instagram, kullanıcılardan yaş doğrulaması isteyecek. Şirket, bunu yapabilmek için video selfie çekme ve ‘sosyal kanıt’ yollarını denediğini açıkladı.

Şu anda Instagram, sadece gençler doğum tarihlerini 18 ya da daha büyük olarak göstermek için düzenlemeye çalıştıklarında kullanıcılardan yaşlarını doğrulamalarını istemekte. Kullanıcılar, yaşlarını doğrulamak için farklı kimlik kartlarının resimlerini gönderiyor. Bugünden itibaren ABD'de bulunan kullanıcılar iki ek seçeneğe sahip olacak; sosyal onay ya da yapay zeka (AI) tahmini.

Sosyal onayda Instagram, kullanıcının üç takipçisinden kaç yaşında olduklarını onaylamalarını isteyecek ve cevap için üç günlük süre tanıyacak. İkinci yöntem olan AI tahmininde ise kullanıcı, bir kişinin yaşını tahmin etmek için makine öğrenimini kullanan Yoti'ye video özçekimi gönderecek.

TAHMİNLER YÜZDE 98,89 GÜVENİLİR ÇIKTI

Veriler, Yoti'nin teknolojisinin kadın yüzleri ve daha koyu tenli insanlar için daha az doğru olduğunu gösteriyor. Ayrıca 24 yaş altı için tahminlerinin 2,5 yıla kadar çıkabileceğini gösteriyor. Ancak araç, kullanıcının yaşı hakkında geniş bir tahminde bulunuyorsa doğruluğu da artıyor.

2020 yılında yapılan bir analize göre, 18 yaşındaki kişilerin 25 yaşın altında mı yoksa üstünde mi olduğunu tahmin etmede yüzde 98.89 güvenilir çıktı.

Bu yönetimin de güvenli olup olmaması da tartışma konusu. Kullanıcıların fotoğrafları web kamerasının önüne koyarak veya reşit olmayan kullanıcıların reşit bir arkadaşından yardım alarak doğrulamayı geçmesinin mümkün olduğu belirtiliyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10