Postegro Neden Açılmıyor? Postegro Web Yasaklandı Mı? Postegro Çöktü Mü?

Postergo isimli bir uygulama özellikle son dönemlerde çok fazla duyulmaya başlamıştır. Bu uygulama ile Instagram hesabı gizli olan kişilerin, profilleri rahatça görüntülenebilir. Bu konuda şikâyetler gittikçe artış göstermeye başlamıştır. Özellikle son günlerde Postegro neden açılmıyor postegro web yasaklandı mı Postegro çöktü mü gibi sorular, çok sorulur.

Teknoloji 07.03.2022, 15:59 08.03.2022, 01:17 Mehmet Kurt
Postegro Neden Açılmıyor? Postegro Web Yasaklandı Mı? Postegro Çöktü Mü?

   Özellikle şikâyet var sitesinin yapmış olduğu açıklamaya göre, uygulama çok fazla ziyaret edilmiş ve birçok kişi de şikâyetini dile getirmiştir. Öncelikle bu durum gizlilik ihlali oluşturduğu için, kesinlikle tavsiye edilmez. Çok fazla sorun yaşanmasına sebep olur. Şikâyet oluşturma sebepleri, birbirinden farklı şekillerde gündeme gelmiştir. Bu uygulamanın zararları şu şekildedir;

  • Uygulama sahipleri bütün kişisel bilgilerinize erişir.
  • Instagram hesabınıza istedikleri zaman ulaşıp, fotoğraf ve video alabilirler.
  • Hesabı gizli olan arkadaşlarınızın profilleri görüntülenir.

Arkadaş Listesine Dikkat

Uzmanlar postergo konusunda yaptıkları açıklamalar da birçok riske de dikkat çekmiştir. Bu uygulamayı indiren ve kullanan kişiler, kendi kişisel bilgilerini uygulama sahiplerine vermiş olur. Ayrıca sizin arkadaş listenize de çok kolay bir şekilde erişim sağlandığı için, hızlı olan arkadaş profilleriniz de kolay bir şekilde görüntülenir.

 Online bir şekilde paylaşılan, hikâye, video ve fotoğrafla görülür. Ne kadar çok arkadaşınız varsa, onları da riske atmış olursunuz. Yaşanan şikâyetler doğrultusunda Postegro neden açılmıyor Postegro web yasaklandı mı? Postegro çöktü mü soruları da sorulmaya başlamıştır.

Uygulamaya Gösterilen Talep

Postergo uygulaması ile kişilerin mahremiyeti ortadan kalkar. Uygulama kısa bir süre önce kapatılmıştır. Yerine benzer birçok uygulama çıkarılmıştır. Genel iskele bakıldığında dünyada da böyle uygulamaların kullanımı oldukça yaygındır.

Bu tıp şeyler bir siber tehdit olarak görülür. Bu kesinlikle unutulmamalıdır. Kurmak ve kullanmak çok yanlıştır. Ayrıca hesabınıza kendiniz girseniz dâhi, birçok arkadaşınızı da tehlikeye atmış olursunuz. Uygulama hiç tahmin etmediğiniz şekilde, tehdit edici olabilir. Postegro neden açılmıyor Postegro web yasaklandı mı Postegro çöktü mü diye soranlar için bu sorunun cevabı, evettir.

Çocuklar İçin Büyük Tehdit

Bilindiği üzere çocukların paylaşmış olduğu fotoğrafları kötü amaçla kullanan, pek çok kişi vardır. Bu kişilerin eline fotoğrafların geçmesi, birçok sorunu da beraberinde getirebilir. Çocuklar için de Tehdit oluşturan pestergo, kullanımı artık yasak olan bir uygulamadır. Çoğu çocuğun Instagram hesabı bulunur. Birçoğu annesinin babasının onayı ile açar.

Hesaplar gizli olduğu için, sadece arkadaşlar fotoğraf ve videoları görebilir düşüncesi mevcuttur. Bu uygulama çocukları da tehlikeye atar. Siber zorbalık gibi suçlar ortaya çıkabilir. Bu durumda ailelerin çocuklarının kimlerle arkadaş olduğunu bilmesi gerekir. Arkadaşlardan biri dahi uygulamayı kurduysa, bile çocuk tehlike altında olabilir.

Instagram Şifresinin Değiştirilmesi

Pestergo uygulaması için herkes, kendi şifresini ve kendi kullanıcı adını verir. Tehlikenin büyüğü burada başlar. Son günlerde duyulan hesapların hacklenmesi durumunun, bu uygulama ile bağlantısı vardır. Özellikle uygulamaya giriş yapanların hesapları hacklenmiştir. Uygulamayı kullanıp böyle bir duruma maruz kalmadıysanız, Instagram şifrenizi değiştirmeniz önerilir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11