Premium Nedir?

Premium ne demek? Youtube premium nedir ve nasıl yapılır? Instagram premium nedir ve nasıl yapılır? Premium ayrıcalıkları nedir? Premium nasıl yapılır?

Teknoloji 14.10.2020, 09:07
Premium Nedir?

Premium kelimesi İngilizce bir kelimedir. Kelime anlamının Türkçe karşılığı “ödül, getiri, özel, ikramiye, prim ” gibi anlamlara gelir. Son dönemlerde sosyal medya platformlarında belli bir ücret karşılığında sunulan Premium üyelikler de kelime anlamından pek uzak değiller.

YouTube, Spotify, Fizy, Instagram ve daha nice platform premium üyelik adı altında kullanıcılara yepyeni imkânlar sunuyorlar. Sadece dijital platformlarda değil birçok farklı sektörde kullanılan premium kelimesi ülkemize yerleşmiş bir kavram olmuştur.

Örneğin; otomobil sektöründe premium daha üstün olan ürünler için kullanılır. Bir marka premium araç tanıtıyorsa insanların o araçtan beklentisi artar. Bu her sektör için böyledir. Premium, eklendiği her sektörde değer artıran ve beklenti yükselten ürünler, olanaklar için kullanılır.

Sosyal Platformlarda Premium Özellik Neler Katar?

Bazı siteler hizmetlerini artırarak kullanıcılardan ücret talep edebiliyorlar. İnternet sitesinin normal versiyonunda olmayan özellikleri ücret karşılığı veya ücretsiz bir şekilde kullanıcılara sunması premium anlamına gelir. Forum sitelerinin Premium üyeliklerinde paylaşımları üst sıraya taşıma ve daha çok mesaj barındırma gibi özelliklere sahip olabilirsiniz.

Müzik dinleme uygulamalarının Premium özelliklerinde ise sınırsız müzik dinleme imkânına sahip olursunuz. Normal üyeliklerde dilediğiniz müziği seçme hakkınız olmamasıyla birlikte sınırlı bir süre şarkı dinleyebiliyorsunuz. Premium üyelikler ile parçaları indirme şansına sahip olup dilediğiniz yerde dilediğiniz parçayı dinleyebiliyorsunuz.

YouTube Premium Nedir?

Bünyesindeki videoları izlememizi sağlayan YouTube, Premium özelliği sayesinde videolara reklamsız olarak erişmemizi sağlıyor. Arka planda oynatma özelliği bulunmayan normal kullanıcı üyeliğinin aksine Premium üyelikte arşivdeki tüm müziklere ulaşabilir ve arka planda oynatabilirsiniz. İndirme özelliği de sunan YouTube Premium ile YouTube Orijinals ve YouTube’un kendi sistemindeki tüm dizi ve filmlere kolayca ulaşabilirsiniz.

İlk üç ay ücretsiz olan YouTube Premium daha sonrasında farklı ücretlerdeki paketleri size sunuyor. YouTube Müzik ve YouTube Premium için ayrı veya tek paket halinde seçenekler sunan YouTube, öğrencilere özel indirimler de sağlıyor.

Instagram Premium Nedir?

Henüz netlik kazanmayan bir uygulama olan Instagram Premium, varsayımlara göre işlevsel olacak. Fenomenleşme çabalarının arttığı bir platform olan Instagram’da insanlar beğeni ve takipçi sayılarını artırmak için adeta yarış halindeler. Hal böyle olunca sosyal platformlar da bu durumu kullanıyorlar.

Instagram Premium hesabı, yüksek takipçili kullanıcıların kullanabileceği açıklanmıştır. Premium hesaplara geçiş başladığında bunu yüksek takipçili kullanıcılar gerçekleştirecek ve biz de hangi alanlarda yenilikler yapılmış incelemiş olacağız.

Instagram Premium’un Getireceği Yenilikler Neler Olacak?

Instagramda bir hesap diğerini takipten çıkarttığı zaman bu durumdan kişinin haberi olmuyordu. Sadece bazı uygulamalardan bu bilgiye erişilebiliyordu. Instagram Premium hesaplarına sahip kişiler onları kimin takipten çıktığını görebilecekler.

Premium hesap sahibini takip etmeyi bıraktığı zaman o kişiye bildirim gidecek. Bu yönüyle oldukça kullanışlı. Bir diğer özelliğin ise mesajların gruplara ayrılabileceği ile ilgili olduğu söyleniyor. Fakat net bir bilgi ve detaylar henüz mevcut değil.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35