Suçlarla mücadele için yapay zeka algoritması geliştirildi

ABD'de yaşayan sosyal bilimciler suçlar ile mücadele edebilmesi için yapay zeka algoritması geliştirdiler.

Teknoloji 05.07.2022, 02:17 İrem Durak
Suçlarla mücadele için yapay zeka algoritması geliştirildi

Suçlarla mücadele için yapay zeka algoritması geliştirildi

ABD'de yaşayan sosyal bilimciler suçlar ile mücadele edebilmesi için yapay zeka algoritması geliştirdiler. İddialara göre geliştirilen bu algoritma %90 oranında başarılı.

Yapay zeka teknolojisi zaman geçtikçe daha da gelişiyor ve her sektör içerisinde önemli konumlarda yavaş yavaş yerini almaya başlıyor. Bu da yapay zeka teknolojisinin oldukça büyük bir teknoloji olduğunu gösteriyor. Hatta durum öyle bir hal alabilir ki yapay zeka öğrenimleri, suçları caydırabilir ve yaptığı algoritmik tahminlerinden ötürü daha olura yakın bilgiler ile polislerin işini kolay hale dönüştürebilir.

Suçlarla mücadele fikrinden yola çıkıp ABD'de yaşayan sosyal bilimciler, Chiago Üniversitesi'nden almış oldukları verileri de çalışmalarına ekleyip suçu tahmin eden yeni bir yapay zeka algoritması geliştirmeyi başardılar. İddiaya göre geliştirilen bu algoritma suçları bir hafta önceden tahmin etmede %90 oranında başarı gösteriyor.

Suç önleyici yapay zeka nasıl çalışıyor?

Geliştirilen bu suç önleyici yapay zekanın bilgi haznesinde ilk olarak ABD'nin Chiago şehrinde yaşanan şiddet ve mülkiyet suçlarına ilişkin toplanan kamu verilerinin analizi bulunuyor. Geliştirilen Sistem kullanıldığındaysa yapay zeka bu analizlerden yola çıkıyor, zaman ve coğrafi konumlardaki kalıpları öğreniyor sonrasında suç hakkında tahminlerde bulunuyor.

Bu yapay zeka sisteminin ilk denemeleri güvensizliğin ve kolluk kuvvetlerinin eksik olduğu kentsel alanlarda test edildi. Sistemin diğer denemeleri ise ABD'nin Atlanta, Austin, Los Angeles ve San Francisco isimli şehirlerinde yapıldı. Sonuç olarak sistemin %90 oranında düzgüne yakın çalıştığına varıldı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12