Vaillant Kombi Bar Basınç Yükseltme

Bar basıncı neye göre yükseltilip yükseltilmeyeceği merak konusu oluyor. Eğer kombi bar arızası vermiş ise bu durumda bar basıncının yükseltilmesi gerekir.

Teknoloji 10.12.2020, 21:22 İrem Durak
Vaillant Kombi Bar Basınç Yükseltme

Vaillant Kombi Bar Basınç Yükseltme

Bar basıncı neye göre yükseltilip yükseltilmeyeceği merak konusu oluyor. Eğer kombi bar arızası vermiş ise bu durumda bar basıncının yükseltilmesi gerekir.

Cihazın bar gösterge paneli kontrol edildiğinde bar ayarlarının 1’in altında olduğu görülür. Bar ayarının 1’in altında olması halinde cihaz kendine su basıncı yüklemesi yapılmasını beklemektedir. Aksi durumlarda arıza devam edecektir. Cihazın alt tarafında bulunan vana ya da musluk şeklinde bulunan aparat elle sağa doğru çevrildiğinde su sesi duyulur. Bu esnada da bir taraftan bar göstergesi gözlemlenerek su basıncı 1’in üstüne gelene kadar da bar basıncını yükseltmeye devam etmek gerekir.

Sonrasında su vanası tam olarak kapatılır. Böylece bar basıncı yükseltilmiş olur. Vailant kombi bar basıncı yükselme işlemi öteki cihazların kullanımına oranla birazcık daha kolaydır. Teknik servise bu durumda ihtiyaç duyulmaz. Çünkü genel olarak Vaillant kombi cihazlarının üzerinde bulunan arıza durumlarını belirten çizelge bulunmaktadır.

Vaillant Kombi F10 Arızası Ne Anlama Gelir?

Kombide F10 Arıza Kodu: kombide “su basınç azaldığı” anlamına gelmektedir. Bu arızanın giderilmesi adına ilk etapta servis çağrılmasına gerek olmamaktadır. su takviyesi yapmak için kombinin altındaki su vanası ile azar azar su takviyesi yapılmalıdır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta su takviyesi yapılırken bar basınç ayarı 1,5 olmalıdır. Aksi durumda peteklerden ya da banyodan fazla su atılmalıdır.

Vaillant Kombi Bar Basınç Yükseltme ve Teknik Servis

Cihaz arızalandığında üstünde bulunan çizelgeden hangisi uyarı ya da hata veriyorsa durum çizelgesinde bunların karşılığı belirtilmiştir. Durum çizelgesinde de kombi cihazı için ne yapılması gerektiği daha iyi anlaşılacaktır. Cihaz ile ilgili karar verip çözüm noktasında hareket edildiğinde yön tayin edilir. Tıpkı cihazın göstergesinde bar göstergesinin hata vermesi ve cihaz üzerindeki durum çizelgesindeki karşılığı olarak su basıncını takviye edilmesi gibi durum çıkmaktadır. Vaillant kombi bar basınç yükseltme için oldukça basit manuel müdahalelerle cihaz ile ilgili sorunlar çözülebilmektedir.

Bazen de Vaillant kombi teknik servisçilerden destek alınması gereken durumlarla da karşılaşılabilmektedir. Bar basıncı ile alakalı sorunlar kullanıcının tamamen kendisinin aşabileceği bir durumdur. Önemli olan da bu durumu önceden görüp kısa bir sürede çözüme kavuşturma avantajıdır.

Vaillant Kombi Bar Basınç Yükseltme Ve Sorunun Çözümü

Bu durumla ilgili herhangi bir bilgi yoksa ve sürekli olarak bar basıncı yükseltilmesi gerektiği halde farklı müdahale yapılırsa cihaz ile ilgili sorun daha da büyüyecektir. Yani kolay olan iş aslında zorlaştırılabilmektedir. Cihaz arızası kısa bir süre içinde giderilebilecekken yanlış müdahalelerden sonra iş uzayacaktır. Ayrıca bu durum aşılamadığında yine de teknik servis çağrılması gerekecektir. Teknik servis çağrılmadığında belki de gün içerisinde yapılması gereken müdahale yapılmayacak ve mağduriyet daha da büyüyecektir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01