Veri Dolaşımı Nedir?

Vodafone veri dolaşmını nedir? Turkcell veri dolaşımı nedir? Veri dolaşımı nasıl açılır? Türk Telekom veri dolaşımı nedir? Veri dolaşımı nasıl açılır?

Teknoloji 20.10.2020, 16:25
Veri Dolaşımı Nedir?

Günümüzde çoğu insan mobil cep telefonları kullanıyor ve internet bağlantısı ile bir çok hizmetten yararlanıyorlar. Bu akıllı telefonlarda bazı özellikler bulunmaktadır. Bu özelliklerden genç nesil haberdar olsa bile, genellikle orta yaştaki insanlar bazı özelliklerinden haberdar olmuyorlar ve kullanmıyor.

Bu mobil cep telefonlarında olan özelliklerden bir tanesi ise interneti aktif olarak kullanmaktadır. Bu interneti mobil akıllı telefonlarınızdan kullanabilmeniz için ise, mobil ağlar bölümünde bulunan veri dolaşımı aktif hale getirmeniz gerekmektedir. Veri dolaşımını aktif hale getirmek sizlere, interneti kullanmayı sağlayacaktır.

Veri Dolaşımı Anlamı Ne Demektir?

Veri dolaşımının manası, yurt dışında olsanız bile o bulunmuş olduğunuz ülkenin cep telefonu operatörünü sizin yapacağın anlaşma ile interneti kullanmaya devam etmeniz anlamını taşır. Yani kendi ülkenizden başka bir ülkede iseniz ve kendi ülkenizde kullandığınız operatör ile yurtdışında bulunduğunuz süre içerisinde kullandığınız operatörün kendi aralarında yapmış olduğu anlaşma, sizin mobil cihazlarınızdan interneti kendi ülkenizde kullanıyor gibi olmanızı sağlamaktadır.

Fiyat olarak çok fazla fark olmamakla beraber, bütün internet hizmetlerinden faydalanmış oluyorsunuz. Bu hizmetten faydalanmak için ise, akıllı cihazlarınız olması ve mobil veri dolaşımını aktif hale getirmeniz gerekiyor.

Veri Dolaşımı Nasıl Aktif Hale Getiriliyor?

Mobil cihazlardan veri dolaşımını aktif hale getirmek ve interneti yurtdışında kendi operatönüz gibi kullanmak için bazı adımları takip etmeniz gerekiyor. Mobil cihazlarınızda bulunan bu aşamalar sizlere interneti veri dolaşımı hizmeti ile vermiş olacaktır.

  • Veri dolaşımını şu şekilde aktif hale getirebilirsiniz.
  • Öncelikle akıllı bir telefona ve veri dolaşımı sekmesine sahip olmanız gerekiyor.
  • Android işletim sistemine sahip olan mobil cihazlarda bulunan veri dolaşımına gelmek için telefonlarınızın ayarlar bölümüne geliniz.
  • Daha sonra ise, mobil ağlar bölümüne geliniz.
  • Mobil ağlar bölümüne geldikten sonra karşınıza 4 sekmeli bir bölüm çıkacaktır.

Bu dört sekmeli bölümde bulunan veri dolaşımını sağ tarafa çekerek renkli ışığın yanmasını sağlayın. Bu şekilde veri dolaşımını aktif hale getirmiş olacaksınız ve kendi operatörünüz ile anlaşmaları olan yurtdışı operatöründen interneti kullanabileceksiniz.

Veri Dolaşımı Nasıl Pasif Hale Getiriliyor?

Veri dolaşımı mobil cihazlarınızda aktif olmaya devam ettiği sürece yurtdışı oparatörü ile anlaşmalı olan kendi oparatörünüzün internet hizmetini yurtdışından kullanmaya devam edersiniz. Çoğunlukla yurtdışı seyahatlerine çıkan kişilerin kullandığı veri dolaşımı sekmesi bu sayede daha düşük bütçe ile internet kullanmanızı sağlayacak ve kotanızın azalmasını önleyecektir.

Peki ülkenize geri geldiğinizde bu veri dolaşımını kapatıp kendi oparatörünüz ile internet kullanımına devam etmek istiyorsanız, veri dolaşımını pasif hale getirmeniz gerekiyor. Bu işlem ise aynı veri dolaşımını aktif yaptığınız gibi kolay şekilde oluyor. Pasif hale getirmek için mobil cihazlarınızdan ayarlar bölümüne girin ve sonrasında mobil ağlar bölümüne geliniz.

Daha sonra ise dört sekmeli bölümde olan veri dolaşımının olduğu bölüme gelin ve sol tarafa ok işaretini çekin ve aktif haldeki ışığı pasif hale getirin. Son derece kolay olan bu işlemi bir defa yaptıktan sonra alışacak ve hiç zorlanmadan kendi başınıza yapabileceksiniz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10