Web Sitesi Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Web Sitesi Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Teknoloji 19.11.2021, 15:30 Sponsorlu icerik
Web Sitesi Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Son dönemlerde web sitesi sahibi olma hayali kuran herkesin cevabını aradığı en önemli soru web sitesi yaparken nelere dikkat edilmeli sorusudur. Web siteleri çevrimiçi ortamlarda pek çok amaçla kullanılabilmektedir. Bu amaçlardan en fazla öne çıkanları arasında e-ticaret faaliyetlerine yönelik bir web sitesi kurmak veya markalara ait kurumsal web siteleri oluşturmak yer almaktadır. Bununla birlikte bireyler de kendi çevrimiçi faaliyetlerine yönelik web siteleri oluşturabilme imkanına sahiptir. Bu bağlamda birçok kişi kendi kişisel blogunu oluşturabilmek adına veya bireysel markasına ait ürünleri satabilmek amacıyla bir web sitesi oluşturabilmektedir. Bu konuda hem kurumların hem de bireylerin en büyük yardımcıları ise şüphesiz ki web tasarım ajansları olmaktadır. Günümüz koşullarında bu konuda destek sağlayan birçok iş kolu da bulunmaktadır. Örnek vermek gerekirse web sitelerinin ihtiyaç duyacağı içerikleri üretme konusunda bir İçerik Ajansı web sitesi sahiplerinin en büyük destekçileri olabilmektedir. Haydi öyleyse şimdi bir web sitesi oluştururken dikkat edilmesi gereken en önemli noktaları da sizlerle paylaşalım.

Ziyaretçilerin Beğenilerini Düşünün

Web sitesi yaparken nelere dikkat edilmeli sorusuna cevap verirken kendinize sormanız gereken bir başka soru daha bulunuyor. Web sitenizi ziyaret etmesini istediğiniz kişiler nelerden hoşlanıyor? Bu ziyaretçileri ne tür içeriklerle memnun edip web sitenize çekebilirsiniz? Bu soruların cevaplarını vermek sizlere web sitenizi üzerine inşa edebileceğiniz bir temel sağlar. Web sitenizi kimler için oluşturacaksınız? Tabi ki de ziyaretçileriniz için. Bu noktada ziyaretçilerinizi memnun edecek içerik türleri ve tasarım modelleri hakkında iyice düşünün ve web sitenizin temellerini bu öğeler üzerine atarak onu adım adım geliştirmeye başlayın. Ziyaretçilerinizi memnun edebilirseniz web siteniz için başarı kaçınılmaz olacaktır.

Web Sitenizin İçerikleri Arama Motoru Dostu Olmalı

Arama motorlarına optimize olmak, her türlü çevrimiçi öğe için bir nevi zorunluluktur. Bu süreçleri gerçekleştirebilmenin ise birçok aşaması bulunmaktadır. Bu aşamaların tamamına internet dünyasında SEO adı verilmektedir. Web sitesi yaparken nelere dikkat edilmeli konulu her rehberin de ilk sıralarında daima SEO konusu yer almaktadır. SEO uyumlu bir web sitesi demek hemen hemen her arama motoru için tam olarak optimize edilmiş bir web sitesi anlamına gelmektedir. Web sitelerini arama motorları için optimize edecek bu süreçler temel olarak üç farklı aşamadan oluşmaktadır. Bu üç farklı aşamalar teknik SEO, sayfa içi SEO ve sayfa dışı SEO çalışmalarıdır. Bu bakımlardan optimize edilmiş bir web sitesi arama motorları tarafından daha iyi taranacak ve daha iyi anlaşılacaktır. Bu da söz konusu web sitesinin SERP olarak bilinen arama motorlarının sonuç sayfalarında daha yüksek sıralarda yer almasıyla sonuçlanacaktır. Web sitenizin SERP sayfasında daha yüksek sıralanması da doğal olarak daha fazla trafik çekme konusunda etkili bir rol oynayacaktır.

Responsive Olmalı

Responsive web sitesi ne demek? Responsive web sitesi, mobil cihazlar için yüksek duyarlılığa, yani uyumluluğa sahip web siteleri anlamına gelmektedir. Bunun ne demek olduğunu anlatmadan önce web sitenizin mobil uyumluluğa sahip olmasının neden bu kadar önemli olduğundan bahsedelim. Günümüzde dünya çapında gerçekleştirilen tüm internet kullanımının neredeyse yarısı eşsiz mobil cihazlar üzerinden gerçekleştirilmektedir. Yani web sitenizin mobil uyumlu olması çekeceğiniz trafiği doğrudan ikiye katlayabilme potansiyeline sahiptir. Haydi şimdi de mobil duyarlılığın, yani mobil uyumluluğun ne anlama geldiğini de daha yakından inceleyelim. Mobil cihazlar gerek işletim sistemleri gerekse de ekran boyutları bakımından masaüstü cihazlara göre birtakım farklılıklar taşımaktadır. Bu sebeple mobil cihazlar üzerinden erişim sağlanan web siteleri, masaüstü cihazlarda gösterildiği şekilde gösterilemeyebilir. Web sitelerinin yüksek mobil uyumluluğa sahip olması da tam olarak bu sorunu çözmeye odaklanmaktadır.

Site Hızına Önem Vermelisiniz

Günümüzün internet kullanıcıları oldukça sabırsız. Google’ın bu konuda açıklamış olduğu verilere göre bir internet sitesini ziyaret eden kullanıcıların %80’e yakını, o web sitesi 3 saniye içerisinde açılmadığı takdirde web sitesini anında terk ediyor. Anında terk etme oranları arama motorlarının web sitelerini değerlendirme konusunda kullanmakta oldukları son derece önemli metriklerden birisidir. Kullanıcıların bir web sitesini anında terk etmeleri arama motorlarına o web sitesinin söz konusu arama sorgusuna uygun olmadığı veya kullanıcıların arama ihtiyaçlarını karşılayamadığı yönünde güçlü sinyaller göndermektedir.

Yetenekli Bir Web Tasarım Firması Seçin

Web sitesi yaparken nelere dikkat edilmeli konulu mini rehberimizin son basamağında web sitesinin tasarımı yer alıyor. Web tasarımı, özellikle de büyük hedefleri olan bireysel veya kurumsal markalar için hafife alınmaması gereken önemli bir konudur. Web sitenizin sahip olduğu tasarım, web sitenizin başarısını doğrudan etkileyecek en önemli unsurlardandır. Büyük hedefleri olan kurumlar ve bireyler için mevcut web tasarımının ihtiyaçları karşılayamayacak durumda olması web sitesinin en baştan tasarlanma zorunluluğunu ortaya çıkarabilir. Bu sebeple bu işe başlarken web sitenizle ilgili hedeflerinizi belirleyin. Daha sonra da bu hedeflere uygun bir web sitesi tasarımı sağlayabilecek profesyonel bir Web Tasarım Ajansı ile birlikte çalışın.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36