WhatsApp'tan Olay Açıklama: Verilerini Facebook'la Paylaşmayanlar, WhatsApp'ı Kullanamayacak.

WhatsApp, 8 Şubat 2021 tarihi itibari ile yürürlüğe girecek olan yeni gizlilik ilkelerini açıkladı.

Teknoloji 07.01.2021, 16:42 İrem Durak
WhatsApp'tan Olay Açıklama: Verilerini Facebook'la Paylaşmayanlar, WhatsApp'ı Kullanamayacak.

WhatsApp'tan Olay Açıklama: Verilerini Facebook'la Paylaşmayanlar, WhatsApp'ı Kullanamayacak.

WhatsApp, 8 Şubat 2021 tarihi itibari ile yürürlüğe girecek olan yeni gizlilik ilkelerini açıkladı. Şirketin internet sitesinde yapılmış olduğu açıklamalar, WhatsApp'ın bundan sonraki süreçlerde Facebook ile rahat rahat veri alışverişi gerçekleştirebileceğini gözler önüne seriyor. Bir de WhatsApp'tan Olay Açıklama: Verilerini Facebook'la Paylaşmayanlar, WhatsApp'ı Kullanamayacak.

İnternet sitesi üzerinde bir güncelleme gerçekleştiren şirket, 2021 senesi için hazırlanan "Gizlilik İlkesi" koşullarını da böylece açıklamış oldu. WhatsApp tarafından gelen açıklamalara göre anlık mesajlaşma uygulamasının yeni şartları ile gizlilik ilkeleri, 8 Şubat 2021 tarihi itibarı ile geçerli olacak. Kullanıcılar, o güne kadar telefonlarına düşecek olan bir uygulama içi bildirimle, bu şartları onaylamak zorunda kalacaklar. Bunun dışında uygulamaya erişim, mümkün olmayacak gibi görünüyor.

Bilindiği üzere WhatsApp, seneler önce Facebook tarafından satın alındı. Bu durum, Mark Zuckerberg ile ekibine karşı olan tüketiciler tarafından da büyük bir tepki ile karşılandı. Sonuçta Facebook'un kullanıcı gizliliği ile ilgili ne kadar kirli bir geçmişe sahip olduğu, herkes tarafından bilinmekte olan bir gerçekti. WhatsApp'ın yeni koşul ile gizlilik ilkeleri ise Facebook'a karşı olan kullanıcıları, çileden çıkaracak türden oluyor. WhatsApp'tan Olay Açıklama: Verilerini Facebook'la Paylaşmayanlar, WhatsApp'ı Kullanamayacak.

WhatsApp, kullanıcı verilerini Facebook ile "yasal" bir şekilde paylaşabilecek

 WhatsApp'ın kullanıcı verilerini Facebook ile paylaşıp paylaşmadığı ile ilgili olarak, bugüne kadar genel anlamda tartışılan bir konuydu. Fakat 2021 senesinde bu durum değişmiş olacak. Şirket tarafından gelen resmi açıklamalara göre WhatsApp kullanıcılarına ait veriler, artık Facebook ile de paylaşılacak. Üstelik WhatsApp kullanmak isteyen tüketiciler, bu onayı vermek zorunda olacak. Zira WhatsApp ekibi, size farklı bir seçenek bırakmıyor.

Facebook'a ait öteki şirketler de WhatsApp kullanıcılarının verilerine ulaşım sağlayabilecek

WhatsApp ekibinin aldığı diğer bir tartışmalı karar ise Facebook tarafından kurulan diğer şirketlerle alakalı. WhatsApp'ın internet sitesinde bulunan bilgilere göre kullanıcılara ait olan veriler, Facebook'un yanında bir de Facebook tarafından kurulan öteki şirketlerle de paylaşılacak. Peki bu verilerin içerisinde neler bulunuyor? WhatsApp kullanıcılarının ne tür verileri, kendi rızaları ile Facebook ya da Facebook'a ait şirketlerle paylaşılacak?

WhatsApp, kullanıcıların hangi verilerini topluyor?

Mesajlar

Hesap Bilgileri

Bağlantılar

İşlem ve Ödeme Verileri

Durum Bilgisi

Kullanım ve Kayıt Bilgileri

Müşteri Desteği ve Diğer İletişimler

Konum Bilgileri

Cihaz ve Bağlantı Bilgileri

Başkalarının Sizin Hakkınızda Sağladığı Bilgiler (Üçüncü taraftan sağlanır.)

Çerezler

WhatsApp’taki İşletmeler (Üçüncü taraftan sağlanır.)

Kullanıcı Şikayetleri (Üçüncü taraftan sağlanır.)

Üçüncü Taraf Hizmetleri (Üçüncü taraftan sağlanır.)

Üçüncü Taraf Hizmet Sağlayıcıları (Üçüncü taraftan sağlanır.)

Toplanan veriler ne şekilde kullanılıyor?

Emniyet, Güvenlik ve Bütünlük

Yan Hizmetler

Kurumsal Etkileşimler

Facebook Şirketleri Hakkındaki İletişimler

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36