Yeni Yıl Gelirken Hepsi Burada Çok Çeşitlendi

Yeni yıl birçok ritüelleri de birlikte getiren, güzel ve heyecanlı hazırlıkları içerir. Hediyelerin seçilmesi, ihtiyaçların belirlenmesi, süslemelerin alınması ve hazırlanması, kıyafetlerin oluşturulması, dekor ve malzemelerin temin edilmesi, alışverişlerin yapılması, özel ve güzel birçok çeşitten oluşan enfes yemeklerin hazırlanması gibi çalışmaları içerir. Tüm sevenlerin birlikte neşe ve heyecanla kutladıkları bu özel güne yakışan güzellikte hazırlıklar yapılarak oluşturulur.

Teknoloji 26.11.2022, 15:27 Mehmet Kurt
Yeni Yıl Gelirken Hepsi Burada Çok Çeşitlendi

    Pagan geleneklerinde yer alan ağaç figürü, yaygın olarak dinsel seremoniyi temsil eden kutsal bir olgudur. Yapraklarını dökmeyen yeşil görkemli ağaç dalları süslenir, adaklar adanır, renkli kurdeleler bağlanarak kullanılan bir uygulamadır. Bu ağaç ve yeşil yapraklardan oluşan çelenkler ölümsüzlüğün simgesi olmuştur. Bu inanış Yahudilerde, Mısırlılar ve Çinlilerde yaygın bir gelenek oluşturur. Avrupa paganları da bu inanışı ve ritüelleri sürdüren inanışı uygulamışlardır.

Hıristiyanlığın benimsenmesiyle bu ritüeller şekil değiştirilerek kullanılmaya devam etmiş ve geliştirilmiştir. İskandinavya’da şeytanı kaçırmak için kullanılan süslü ağaçlar, günümüze kadar gelen şekline büründü. Yılbaşı ağacı tüm kültürlerde kullanılan ve büyük önem taşıyan bir gelenek haline geldi. Noel babayla birleştirilen inanışa hediyeler eklenerek yaygınlaştı. Mum eklenmesi Hıristiyanlık sonrası uygulamalar içinde yer aldı. Kâğıt süslemeler, özel kek, çikolata, kurabiye ve şekerlemeler İngiltere’deki uygulamalarla gelişerek günümüzde daha modern bir şekle büründü.

Büyük Beklenti Yaratan Iphone 14

Yeni model, 13 serisine göre çok fazla radikal değişimler göstermiyor. Tasarım ve büyüklük açısından aynı olan 14 serisi modelinin, % 18 daha yüksek GPU performansı bulunuyor. Iphone 14 modelinde GPU 5 kullanılıyor. Photonic Engine özelliği daha kaliteli fotoğraf çekilmesini destekliyor. Geniş diyafram özelliği daha düşük ışıklarda yüksek verim sağlıyor. Ön kamerada geliştirilmiş olan otomatik odaklanma desteği bulunuyor. Özel hareket moduyla video çekimlerindeki titreşim minimum seviyelere iniyor.

Flaşı yeni modelde % 10 daha parlak olarak kullanılıyor. Yeni geliştirilen bir uygulama olan trafik kazası algılama özelliği bu modelde sunuluyor. Uydu bağlantı desteği yapılarak performans iyileştirmeleri geliştirilebiliyor. Pil dayanım süresi bir önceki modele göre 1 saat daha uzun olarak kullanılıyor. RAM’i diğer modele göre 2 GB daha fazla. 13 serisinin üstün performans özellikleri yüzünden ıphone kullanıcıları yeni model için çok büyük bir beklenti yarattılar. Kamera, pil ve CPU dışında elle tutulur farklı bir değişim olmaması beklentileri karşılamadı. Bütün gözler 14 serisinin bir sonraki modeli olacak Pro versiyonlarına çevrildi.

Geliştirilen Özelliklerle Iphone 14 pro

Iphone, 14 modeline göre Pro modelinde iyileştirme ve geliştirme uygulayarak daha üstün özellikli modelini tasarlayarak sundu. Yenilikler ve gelişmeleri olumlu karşılanan modelde performans ve tasarım farkları dikkat çekiyor. Yeni modelde gelişmiş işlemci ve teknik özellikler bulunuyor. Farklı ve daha üstün işlemcilerden güç alınarak oluşturulan modelde birçok farklılıklar bulunuyor. 6,1 inçlik ekranı 2736x1290 pixcel çözünürlüğe sahip. 120 Hz hız ProMotion özellik ve Dynamic Island 2.000.000:1 kontrast sağlıyor. Iphone 14 pro Apple A16 Bionic işlemci özelliğiyle tasarlanarak üretiliyor. 1 TB dâhili hafızaya sahip model geniş depolama imkânı sunuyor. 48 Megapiksel ana kamerası, f/1,78 diyafram uyguluyor. İkinci nesil teknolojiye sahip optik görüntü sabitlemeyle fark yaratıyor. 120 derecelik geniş görüş alanı oluşturuyor. 3x optik yakınlaştırma özelliği bulunuyor. Daha çıkıntılı, sert köşeli ve büyük sensörlerden oluşan model her açıdan farklılıklar taşıyor. Always on Display özelliği bu modelde göze çarpıyor. Uyku modunda ana ekranda saat, takvim ve hava durumu simgeleri bulunuyor. Kullanıcılar için en güzel ve değerli hediyeler arasında yer alan modelin yeni sürümü, 14 seçeneğine göre daha çok beğenilmesine vesile oldu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04