Yenimahalle Gezilecek Yerler, Yenimahalle Nüfusu ve Yenimahalle Posta Kodu

Yenimahalle ilçesi hakkında merak edilenler, Yenimahalle ilçesi özellikleri ve Yenimahalle yapısı.

Yenimahalle 13.09.2020, 12:52
Yenimahalle Gezilecek Yerler, Yenimahalle Nüfusu ve Yenimahalle Posta Kodu

Yenimahalle Gezilecek Yerler

Yenimahalle merkeze yakın olduğu için metropol ilçelerden biridir. Birçok yeri oldukça dikkat çekici mimariye sahiptir. Oldukça yoğun nüfusu nedeniyle birçok insan koşuşturma yaşamaktadır. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın da orda olmasıyla bir yandan siyasi ve politik bir ilçedir.

Gezilecek diğer yerler arasında AnkaPark, Akköprü, Atatürk Orman Çiftliği, Ankara Hayvanat Bahçesi, 75. Yıl Ankara Hipodromu bulunmaktadır. Hipodrom 1988’de hizmete girmiş ve oldukça büyük bir alan üzerine kurulmuştur. Ankara Hayvanat Bahçesi’nde ise 1940 yılından bu yana 178 hayvan barınmaktadır.

Yıl içinde yaklaşık olarak 1 milyon insan orayı gezmektedir. Atatürk Orman Çiftliği ise 1925 yılından itibaren hizmet vermektedir. Akköprü ise Bizans döneminde yaptırılan ve Selçuklular tarafından onarılan bir eserdir.

Yenimahalle Halkı Nasıldır?

Halk çetrefilli bir yaşam tarzı içindedir. Oldukça koşuşturmacalı ve yoğun bir şehir hayatı sürülse de halk yine de insana değer veren, dikkatli ve sevecen bir yapıdadır. Yenimahalle merkeze yakın olduğundan dolayı metropol bir ilçedir ve her türlü insan bulunmaktadır.

Yenimahalle Tarihi

1946 ile 1949 yılları arasında Ankara’nın yakın yerleşim alanlarından biri olarak planlanmıştır. 1957’de de ilçe haline getirilmiştir. Yenimahalle tarihte diğer Ankara’nın tüm ilçeleri gibi geçiş alanı üzerinde bulunması sebebiyle birçok uygarlığa ev sahipliği de yapmıştır. O dönemden az sayıda kalıntılar bulunsa da metropol oluşu daha fazla dikkat çekmektedir.

Yenimahalle İlçesinde Ne Alınır?

Yenimahalle metropol bir ilçe olduğundan dolayı Türkiye’nin her bir tarafından insan ağırlamakta ve kültürler karışmaktadır. Dolayısıyla Yenimahalle’ye gelindiğinde yapılabilecek ve alınabilecek en önemli şeyler yöresel lezzetler olmaktadır.

Yenimahalle Ankara Arası Kaç Kilometre?

Ankara Yenimahalle arası 23 kilometredir.

Yenimahalle Yol Tarifi

Yenimahalle Ankara’ya yakın ilçelerden olduğundan dolayı otobüs, metro gibi toplu taşımalarla gitmek kolay olmaktadır. Ayrıca özel araçla da çok kısa bir süre içinde merkeze ulaşmak mümkündür.

Yenimahalle İlçesi Özellikleri

Yenimahalle Ankara’ya yakın metropol bir ilçedir. Bu yüzden ilçenin birçok farklı özelliği bulunmaktadır. Yoğundur, siyasi ve politik bir ilçedir, gezilecek tarihi alanları biraz merkez dışında olsa da merkez içinde oldukça ilgi çekici yerler bulunmaktadır. Ankara’nın metropol ilçesi olduğundan dolayı nüfusu da kalabalıktır. Kalabalık olması sebebiyle ulaşım ağı, kültürel, sosyal faaliyetler de gelişmiştir.

Yenimahalle Posta Kodu

Yenimahalle Posta Kodu 06560 olarak belirlenmiştir.

Yenimahalle Nüfusu Kaçtır?

Yenimahalle nüfusu son sayımlara göre 687.093 kişi olarak belirlenmiştir. Bu nüfusun 335.108’i erkek ve 351.985’i kadından oluşmaktadır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01