Ankara'da Şiddetli Sağanak Sonrası Sel: Yollar Göle Döndü, Araçlar Mahsur Kaldı!
28 Mayıs 2026 Perşembe 19:00
Başkent Ankara'da öğleden sonra aniden bastıran ve dakikalar içinde şiddetini artıran gök gürültülü sağanak yağış, hayatı adeta felç etti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından gelen kuvvetli yağış, kentin birçok noktasında ani sel ve su baskınlarına neden oldu. Ana arterler ve caddeler kısa sürede göle dönerken, trafikteki sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı.
Caddeler Dereye Döndü, Sürücüler İlerlemekte Güçlük Çekti
Yağışın en yoğun hissedildiği Çankaya, Altındağ, Yenimahalle ve Keçiören gibi merkez ilçelerde rögarlar taştı, yollar suyla kaplandı. Dikmen ve Kızılay çevresindeki bazı caddelerde su seviyesi araçların tekerlek boyunu aşarken, ani su baskını nedeniyle çok sayıda otomobil ve toplu taşıma aracı yollarda mahsur kaldı. Araçlarında mahsur kalan vatandaşların yardımına çevredeki diğer vatandaşlar ve itfaiye ekipleri yetişti. Kilometrelerce araç kuyruğunun oluştuğu başkent trafiği durma noktasına geldi.
Ev ve İş Yerlerini Su Bastı
Şiddetli sağanak, yolların yanı sıra alt geçitleri ve binaların bodrum katlarını da vurdu. Bazı metro istasyonlarının girişlerinde su birikintileri oluşurken, kot altındaki çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Esnaf ve vatandaşlar kendi imkanlarıyla dükkanlarına ve evlerine giren suları tahliye etmeye çalıştı. Maddi hasarın meydana geldiği bölgelerde vatandaşlar, her kuvvetli yağışta benzer manzaralarla karşılaşmaktan dolayı mağduriyetlerini dile getirdi.
Belediye ve İtfaiye Ekipleri Teyakkuzda
Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine bağlı ekipler, sel ihbarlarının ardından harekete geçerek sahada yoğun bir çalışma başlattı. İtfaiye ve ASKİ ekipleri, tıkanan rögarları açmak ve su biriken alt geçitlerdeki suları tahliye etmek için vidanjörlerle müdahale etti. Yetkililer, yağışların yer yer devam edebileceğini belirterek vatandaşları sel, heyelan, yıldırım düşmesi ve kuvvetli rüzgara karşı dikkatli olmaları konusunda yeniden uyardı.